Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Sound Problems


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 PeggyLee

PeggyLee

  • Members
  • 56 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:09 PM

Posted 04 May 2007 - 07:43 AM

I am helping my son and daughter-in-law with their computer. It is a HP Pavillion a705w. It has Win XP SP2 with an integrated sound system. At first it kept locking up, making noises, and running extremely slow, and the modem went bad, and had no sound. We put in a modem and I downloaded the driver for the sound system. I did a system restore, upgraded to IE-7, downloaded Defender and ran auto updates. Still no sound. So I disabled the sound system and we put in a new SoundBlaster 5.1 sound card. It installed fine, recognizes it but under "Control Panel, Sounds", it still says "no audio device". But it also lists the new soundcard and says it is working properly. Could the system still be recognizing the old sound system not allowing the new to operate? The volume is turned up, speakers are working. What can I try?

Peggy

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Budapest

Budapest

    Bleepin' Cynic


  • Moderator
  • 23,579 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:04:09 AM

Posted 04 May 2007 - 07:47 AM

Try looking in the BIOS for an option to disable the integrated sound.
The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who haven't got it.

—George Bernard Shaw

#3 PeggyLee

PeggyLee
  • Topic Starter

  • Members
  • 56 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:09 PM

Posted 04 May 2007 - 08:56 AM

That was the first thing I did.

#4 garmanma

garmanma

    Computer Masochist


  • Members
  • 27,809 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Cleveland, Ohio
  • Local time:02:09 PM

Posted 04 May 2007 - 05:12 PM

See if this might be the problem
Microsoft
Mark
Mark
Posted Image
why won't my laptop work?

Having grandkids is God's way of giving you a 2nd chance because you were too busy working your butt off the 1st time around
Do not send me PMs with problems that should be posted in the forums. Keep it in the forums, so everyone benefits
Become a BleepingComputer fan: Facebook and Twitter




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users