Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Xp Slows Down


  • This topic is locked This topic is locked
38 replies to this topic

#1 Commander Gman

Commander Gman

  • Members
  • 1,214 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:23 PM

Posted 20 April 2007 - 06:01 AM

Hello :thumbsup:
The problem may seem to be malware or non-malware related
My computer slows down when using programs but not firefox
I cannot install HJT and post a log since it may not respond and may hang
I made several repairs also with no success
But after that,I made several inspections on both hardware&software
Finally I had a lead...In the Task Manager
I have seen my CPU Usage goes 100% for some time and then lowers to 94% then back to
100& repeats and repeats itself
I also identified several Processes in the Task Manager that may be Fatal (The items listed below
are not in the exact order and are not complete)I only listed suspicious processes
Image Name User Name CPU Mem Usage
svchost.exe 94 72,336k
svchost.exe 00 3,996k
svchost.exe 00 3,112k
svchost.exe 00 6,688k
spoolsv.exe 00 4,588k
Isass.exe 00 1,592k
explorer.exe 00 16,120k
services.exe 00 4,228k
However though,I cannot see any reason why are there so many svchost.exes in the process
and is the process explorer.exe Windows explorer or Internet Explorer? which i don't use
Is it also recommended to end the process of the 1st svchost.exe? it hogs memory and could be the cause
of all the slowing downs
t.y. in advance :flowers:

Motherboard: MSI P35 Neo-F (Socket 775 LGA) Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 Ghz Kentsfield Chipset: Intel P35 Graphics Card: Nvidia Geforce GT 440 Memory: 2x 2GB DDR2 800 RAM Storage: 1x IDE 80GB, 1x SATA II 500 GB, 1x External 500GB HD Power Supply: 600W Power supply Monitor: Dual screen set-up Casing: Mini-ATX Fan(s): 1x 80mm silent fan OS: Windows XP SP3


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Commander Gman

Commander Gman
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,214 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:23 PM

Posted 20 April 2007 - 06:17 AM

I managed to download HJT and make a log file when the CPU Usage is low
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 7:15:17 PM, on 4/20/2007
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP.exe
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\jusched.exe
C:\Program Files\Adobe\Adobe Version Cue CS2\ControlPanel\VersionCueCS2Tray.exe
C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\Distillr\Acrotray.exe
C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe
C:\Program Files\Adobe\Adobe Version Cue CS2\bin\VersionCueCS2.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Adobe\Adobe Version Cue CS2\data\database\bin\mysqld-nt.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\WINDOWS\system32\taskmgr.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\Documents and Settings\Raymond\Desktop\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Service Pack 3 Internet Explorer
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll
O2 - BHO: AcroIEToolbarHelper Class - {AE7CD045-E861-484f-8273-0445EE161910} - C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4.exe" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_CC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe /STARTUP
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime Alternative\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Photo Downloader] "C:\Program Files\Adobe\Photoshop Album Starter Edition\3.0\Apps\apdproxy.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Version Cue CS2] "C:\Program Files\Adobe\Adobe Version Cue CS2\ControlPanel\VersionCueCS2Tray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Acrobat Assistant 7.0] "C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\Distillr\Acrotray.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools] "C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe" -lang 1033
O4 - Global Startup: Adobe Acrobat Speed Launcher.lnk = ?
O4 - Global Startup: Adobe Gamma.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\reader_sl.exe
O4 - Global Startup: Adobe Reader Synchronizer.lnk = C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\AdobeCollabSync.exe
O8 - Extra context menu item: Convert link target to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Convert link target to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Convert selected links to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECaptureSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Convert selected links to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppendSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Convert selection to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Convert selection to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Convert to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Convert to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Adobe Acrobat 7.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - "C:\PROGRA~1\MSNMES~1\msgrapp.dll" (file missing)
O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
O23 - Service: Adobe Version Cue CS2 - Unknown owner - C:\Program Files\Adobe\Adobe Version Cue CS2\bin\VersionCueCS2.exe" -win32service (file missing)
O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
O23 - Service: AVG E-mail Scanner (AVGEMS) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe

An update from the task manager:
Its hard to tell now if i close and reopen it as some processes have changed
I found one more but i don't know if it adds to the slowing down of my computer
Image Name User Name CPU Mem Usage
System Idle Process SYSTEM 99-67 16k

Edited by Commander Gman, 20 April 2007 - 06:20 AM.

Motherboard: MSI P35 Neo-F (Socket 775 LGA) Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 Ghz Kentsfield Chipset: Intel P35 Graphics Card: Nvidia Geforce GT 440 Memory: 2x 2GB DDR2 800 RAM Storage: 1x IDE 80GB, 1x SATA II 500 GB, 1x External 500GB HD Power Supply: 600W Power supply Monitor: Dual screen set-up Casing: Mini-ATX Fan(s): 1x 80mm silent fan OS: Windows XP SP3


#3 Commander Gman

Commander Gman
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,214 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:23 PM

Posted 21 April 2007 - 03:39 AM

I had ended the 1st process which is svchost.exe the one that uses the most memory
But i coudnt end this process System Idle Process SYSTEM 99-67 16k and it says not valid
Monitoring CPU Usage
expecting for possible consequences......
Pls. help soon...t.y. in advance
-Commander Gman :thumbsup:

Edited by Commander Gman, 21 April 2007 - 03:40 AM.

Motherboard: MSI P35 Neo-F (Socket 775 LGA) Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 Ghz Kentsfield Chipset: Intel P35 Graphics Card: Nvidia Geforce GT 440 Memory: 2x 2GB DDR2 800 RAM Storage: 1x IDE 80GB, 1x SATA II 500 GB, 1x External 500GB HD Power Supply: 600W Power supply Monitor: Dual screen set-up Casing: Mini-ATX Fan(s): 1x 80mm silent fan OS: Windows XP SP3


#4 miekiemoes

miekiemoes

    Malware Killer Dog


  • Malware Response Team
  • 19,420 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:Belgium
  • Local time:11:23 AM

Posted 21 April 2007 - 09:48 AM

Hi,

Are you talking about the CPU under System Idle Process in your taskmanager? Yes, that's totally normal that it can go till 90%
Take a look here http://en.wikipedia.org/wiki/System_idle_process
It indicates what percentage of time the CPU is currently doing nothing but waiting for work. If no applications are running (although there may always be some tasks running in the background), the percentage can be in the high 90s.
So really don't worry about that.

Concerning the svchost.exe, this is most probably related with the check for Windows updates.

There are a couple of solutions:

*** Solution 1

Go to Windows updates and install all updates. Reboot afterwards.
Look if that solved your problem.

*** Solution 2

Follow next instructions: (quoted from Microsoft forum here)

1. Click Start->Run, type "services.msc" (without quotation marks) in the
open box and click OK.
2. Double click the service "Automatic Updates".
3. Click on the Log On tab, please ensure the option "Local System account"
is selected and the option "Allow service to interact with desktop" is
unchecked.

4. Check if this service has been enabled on the listed Hardware Profile. If
not, please click the Enable button to enable it.
5. Click on the tab "General "; make sure the "Startup Type" is "Automatic".
Then please click the button "Start" under "Service Status" to start the
service.
6. Repeat the above steps with the other service: Background Intelligent
Transfer Service (BITS)

Step 4: Re-register Windows Update components and Clear the corrupted
Windows Update temp folder

1. Click on Start and then click Run,
2. In the open field type "REGSVR32 WUAPI.DLL" (without quotation marks) and
press Enter.
3. When you receive the "DllRegisterServer in WUAPI.DLL succeeded" message,
click OK.
4. Please repeat these steps for each of the following commands:

REGSVR32 WUAUENG.DLL
REGSVR32 WUAUENG1.DLL
REGSVR32 ATL.DLL
REGSVR32 WUCLTUI.DLL
REGSVR32 WUPS.DLL
REGSVR32 WUPS2.DLL
REGSVR32 WUWEB.DLL

After the above steps are finished. Sicne temporary folder of Windows Update
may be corrupted. We can refer to the following steps to rename this folder
that

1. Click Start, Run, type: cmd and press Enter. Please run the following
command in the opened window.

net stop WuAuServ
(note, you might need to reboot before the net stop command will work)

2. Click Start, Run, type: %windir% and press Enter.
3. In the opened folder, rename the folder SoftwareDistribution to SDold.
4. Click Start, Run, type: cmd and press Enter. Please run the following
command in the opened window.

net start WuAuServ


*** Solution 3 - If above solutions didn't work.

Turn off Automatic Updates. To do this, go to your Controlpanel > Security Center > Automatic Updates and disable it there.
(you will still be able to download and install the updates from the Windows Update site)
AntispywareScanners---Antivirus Scanners---Firewalls---Online Scanners---Prevention---Help! My computer is slow---My Blog---Follow me on Twitter.
My help is ALWAYS FREE, but if you want to donate to help me continue my fight against malware -- click here!
Asking for help via Private Message or Mail will be ignored - So If you need help, post your problem in the forum.

#5 Commander Gman

Commander Gman
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,214 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:23 PM

Posted 21 April 2007 - 08:58 PM

the 1st svchost.exe (the one that uses the most memory) whent back active in the Task Manager
I didn't expected it to go back as i had already ended it earlier
And when this happens,System Idle Process is low about 00 CPU Usage
currently again,I am experiencing 100% CPU Usage stuck
making my pc slow in the meantime,when time passes,System Idle Process shows CPU Usage as 90%
but if ending the process of svchost.exe suggested? just for now so i can work easily

I'll proceed to the solutions shortly
after my pc has calm down with a lower CPU Usage
as it may slow down

Motherboard: MSI P35 Neo-F (Socket 775 LGA) Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 Ghz Kentsfield Chipset: Intel P35 Graphics Card: Nvidia Geforce GT 440 Memory: 2x 2GB DDR2 800 RAM Storage: 1x IDE 80GB, 1x SATA II 500 GB, 1x External 500GB HD Power Supply: 600W Power supply Monitor: Dual screen set-up Casing: Mini-ATX Fan(s): 1x 80mm silent fan OS: Windows XP SP3


#6 Commander Gman

Commander Gman
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,214 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:23 PM

Posted 21 April 2007 - 09:14 PM

Hmmm I think ending the process as i had asked earlier would rather make my PC to its original speed
I have downloaded the updates and am currently installing them

Edited by Commander Gman, 21 April 2007 - 09:17 PM.

Motherboard: MSI P35 Neo-F (Socket 775 LGA) Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 Ghz Kentsfield Chipset: Intel P35 Graphics Card: Nvidia Geforce GT 440 Memory: 2x 2GB DDR2 800 RAM Storage: 1x IDE 80GB, 1x SATA II 500 GB, 1x External 500GB HD Power Supply: 600W Power supply Monitor: Dual screen set-up Casing: Mini-ATX Fan(s): 1x 80mm silent fan OS: Windows XP SP3


#7 Commander Gman

Commander Gman
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,214 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:23 PM

Posted 21 April 2007 - 09:29 PM

I have did solution #1 and everything is running smoothly
The 1st svchost.exe shows 20,000k with less CPU Usage about 1 or 0 i think
But why are there several svchost.exe in the Task Manager under the process tab?
shoudnt it be only one svchost.exe?

Also,i am currently experiencing programs that when installed,My pc slows down (Before i have done the solution)
These programs that slowed down my PC were
AusLogics Disk Defrag
Zone Alarm &
Corel Draw X3

before AusLogics& Corel Draw X3 were running smoothly
but i still don't know for sure if installed,will slow down my PC
All i know is that Zone Alarm started it all....

Motherboard: MSI P35 Neo-F (Socket 775 LGA) Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 Ghz Kentsfield Chipset: Intel P35 Graphics Card: Nvidia Geforce GT 440 Memory: 2x 2GB DDR2 800 RAM Storage: 1x IDE 80GB, 1x SATA II 500 GB, 1x External 500GB HD Power Supply: 600W Power supply Monitor: Dual screen set-up Casing: Mini-ATX Fan(s): 1x 80mm silent fan OS: Windows XP SP3


#8 miekiemoes

miekiemoes

    Malware Killer Dog


  • Malware Response Team
  • 19,420 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:Belgium
  • Local time:11:23 AM

Posted 22 April 2007 - 03:10 AM

Hi,

Good to hear the svchost.exe problem is solved.

But why are there several svchost.exe in the Task Manager under the process tab?
shoudnt it be only one svchost.exe?

No, because only one svchost.exe present in taskmanager is an indication that something got corrupted. There should be more than one reference to svchost.exe running.
Read here why there are more svchost.exe processes running:

http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Ben...mp;x=18&y=9

The Svchost.exe file is located in the %SystemRoot%\System32 folder. At startup, Svchost.exe checks the services part of the registry to construct a list of services that it must load. Multiple instances of Svchost.exe can run at the same time. Each Svchost.exe session can contain a grouping of services. Therefore, separate services can run, depending on how and where Svchost.exe is started. This grouping of services permits better control and easier debugging.


All i know is that Zone Alarm started it all....

Yes, that wouldn't suprise me. ZoneAlarm just doesn't run smoothly on some systems. I've tested ZoneAlarm in the past and had the same issues, that's why I uninstalled it and installed another Free alternative instead.
So, you can do the same here, uninstall Zonealarm and install another Firewall. A great free one is the Comodo Firewall.
It's easy to configure, isn't such a resource hog, has a nice interface and is easy to understand.
http://www.personalfirewall.comodo.com/
AntispywareScanners---Antivirus Scanners---Firewalls---Online Scanners---Prevention---Help! My computer is slow---My Blog---Follow me on Twitter.
My help is ALWAYS FREE, but if you want to donate to help me continue my fight against malware -- click here!
Asking for help via Private Message or Mail will be ignored - So If you need help, post your problem in the forum.

#9 Commander Gman

Commander Gman
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,214 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:23 PM

Posted 22 April 2007 - 05:57 AM

Understood
t.y. for the info I was also surprised when i heard many issues about Zone Alarm....
I uninstalled ZoneAlarm then....
But im really not sure if i install another program,My PC may slow down
I need AusLogics DiskDefrag for defragging
it slowed down my pc just after i uninstalled ZoneAlarm when i decided to install AusLogics

So is it just really Zone Alarm that can slow my pc down?

Motherboard: MSI P35 Neo-F (Socket 775 LGA) Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 Ghz Kentsfield Chipset: Intel P35 Graphics Card: Nvidia Geforce GT 440 Memory: 2x 2GB DDR2 800 RAM Storage: 1x IDE 80GB, 1x SATA II 500 GB, 1x External 500GB HD Power Supply: 600W Power supply Monitor: Dual screen set-up Casing: Mini-ATX Fan(s): 1x 80mm silent fan OS: Windows XP SP3


#10 miekiemoes

miekiemoes

    Malware Killer Dog


  • Malware Response Team
  • 19,420 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:Belgium
  • Local time:11:23 AM

Posted 22 April 2007 - 06:05 AM

If you noticed the slowdown after installing AusLogics DiskDefrag too, then I would suggest you uninstall that as well.
Any software can slow down your pc - It's a fact that some software may not work smoothly on some systems. This depends from computer to computer.
I never tried AusLogics DiskDefrag. I use the built in Windows XP defrag, which imho is very good - better than some standalone defrag tools.
Some defrag tools make things worse imho.

Anyway, you may also want to read this:
Help! My computer is slow!
AntispywareScanners---Antivirus Scanners---Firewalls---Online Scanners---Prevention---Help! My computer is slow---My Blog---Follow me on Twitter.
My help is ALWAYS FREE, but if you want to donate to help me continue my fight against malware -- click here!
Asking for help via Private Message or Mail will be ignored - So If you need help, post your problem in the forum.

#11 Commander Gman

Commander Gman
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,214 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:23 PM

Posted 22 April 2007 - 11:46 PM

Understood

I'll just have to find an alternative then

Motherboard: MSI P35 Neo-F (Socket 775 LGA) Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 Ghz Kentsfield Chipset: Intel P35 Graphics Card: Nvidia Geforce GT 440 Memory: 2x 2GB DDR2 800 RAM Storage: 1x IDE 80GB, 1x SATA II 500 GB, 1x External 500GB HD Power Supply: 600W Power supply Monitor: Dual screen set-up Casing: Mini-ATX Fan(s): 1x 80mm silent fan OS: Windows XP SP3


#12 Commander Gman

Commander Gman
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,214 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:23 PM

Posted 22 April 2007 - 11:56 PM

The 1st svchost.exe whent back
i monitored my CPU Usage and it was going stuck again to 100%

I'll do Solution #2
any sidenotes you may want to add?

Also,can you tell me where to find other updates

Motherboard: MSI P35 Neo-F (Socket 775 LGA) Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 Ghz Kentsfield Chipset: Intel P35 Graphics Card: Nvidia Geforce GT 440 Memory: 2x 2GB DDR2 800 RAM Storage: 1x IDE 80GB, 1x SATA II 500 GB, 1x External 500GB HD Power Supply: 600W Power supply Monitor: Dual screen set-up Casing: Mini-ATX Fan(s): 1x 80mm silent fan OS: Windows XP SP3


#13 Commander Gman

Commander Gman
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,214 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:23 PM

Posted 23 April 2007 - 12:00 AM

*** Solution 2

Follow next instructions: (quoted from Microsoft forum here)


the link seems broken
I'll follow the one quoted instead

The 1st svchost.exe reappears again
i have ended its process earlier

Edited by Commander Gman, 23 April 2007 - 12:06 AM.

Motherboard: MSI P35 Neo-F (Socket 775 LGA) Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 Ghz Kentsfield Chipset: Intel P35 Graphics Card: Nvidia Geforce GT 440 Memory: 2x 2GB DDR2 800 RAM Storage: 1x IDE 80GB, 1x SATA II 500 GB, 1x External 500GB HD Power Supply: 600W Power supply Monitor: Dual screen set-up Casing: Mini-ATX Fan(s): 1x 80mm silent fan OS: Windows XP SP3


#14 Commander Gman

Commander Gman
  • Topic Starter

  • Members
  • 1,214 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:05:23 PM

Posted 23 April 2007 - 12:13 AM

Im already at the net stop command
nothing seems to happen but i read
"The Automatic Updates Service is not Started"

More Help is available by typing NETHELPMSG 3521

Oh i skipped this part
6.Repeat the above steps with the other service: Background Intelligent
Transfer Service (BITS)

do you mean type it at the run dialog box?

Edited by Commander Gman, 23 April 2007 - 12:15 AM.

Motherboard: MSI P35 Neo-F (Socket 775 LGA) Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 Ghz Kentsfield Chipset: Intel P35 Graphics Card: Nvidia Geforce GT 440 Memory: 2x 2GB DDR2 800 RAM Storage: 1x IDE 80GB, 1x SATA II 500 GB, 1x External 500GB HD Power Supply: 600W Power supply Monitor: Dual screen set-up Casing: Mini-ATX Fan(s): 1x 80mm silent fan OS: Windows XP SP3


#15 miekiemoes

miekiemoes

    Malware Killer Dog


  • Malware Response Team
  • 19,420 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:Belgium
  • Local time:11:23 AM

Posted 23 April 2007 - 02:38 AM

Hi,

Please do not stop the svchost.exe process. Because you're not supposed to stop it. Because if you stop it, the solution 2 won't make sense.

For point 6: you have to do the instructions from 1 till 5 again, but instead of the service "Automatic Updates", it's for the service "Background Intelligent
Transfer Service"
AntispywareScanners---Antivirus Scanners---Firewalls---Online Scanners---Prevention---Help! My computer is slow---My Blog---Follow me on Twitter.
My help is ALWAYS FREE, but if you want to donate to help me continue my fight against malware -- click here!
Asking for help via Private Message or Mail will be ignored - So If you need help, post your problem in the forum.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users