Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Zone Alarm Security Suite Update Problems


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 kmart812

kmart812

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:04 PM

Posted 07 April 2007 - 03:21 PM

i currently have Zone Alarm Security Suite 7 and i am unable to update my anti-spyware definitions. it will update the anti-virus, but not the anti-spyware. any suggestions?

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Jesse Bassett

Jesse Bassett

  • Members
  • 418 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Rosemount, MINN.
  • Local time:11:04 AM

Posted 07 April 2007 - 03:24 PM

I believe those two need to be updated seperately. In the antivirus/antispyware area, there should be an update button. Click that and let me know if that fixes your problem.

If I'm wrong on this, feel free to correct me.

-- Jess
Windows XP Media Center Edition 2005 l McAfee Total Protection l Super AntiSpyware Free Edition l AdAware SE Personal l Spyware Blaster l Spyware Guard l Safe Eyes 2007

#3 kmart812

kmart812
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:04 PM

Posted 07 April 2007 - 03:53 PM

well i see the button that says "update now" but when i click that, it updates them both at the same time and the anti-spyware part fails. is there some other way to update them?

#4 kmart812

kmart812
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:04 PM

Posted 10 April 2007 - 07:43 PM

plz someone help me

#5 Jesse Bassett

Jesse Bassett

  • Members
  • 418 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Rosemount, MINN.
  • Local time:11:04 AM

Posted 11 April 2007 - 10:17 AM

Hi,
Sorry for the delayed response. Do you know how to go to the add/remove programs area? What I recommend is for you to scroll down till you see Zone Labs Security Suite, then tell me if there is a repair option for this program.

-- Jesse
Windows XP Media Center Edition 2005 l McAfee Total Protection l Super AntiSpyware Free Edition l AdAware SE Personal l Spyware Blaster l Spyware Guard l Safe Eyes 2007

#6 kmart812

kmart812
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:04 PM

Posted 11 April 2007 - 06:09 PM

i looked in the remove/add programs utility and looked for zone alarm, but the only thing i could do with it was uninstall

#7 kmart812

kmart812
  • Topic Starter

  • Members
  • 38 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:04 PM

Posted 15 April 2007 - 08:21 AM

did an uninstall of ZASS and that fixed the problem, anyone with similar problems may want to try this method

#8 tos226

tos226

    BleepIN--BleepOUT


  • Members
  • 1,569 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:LocalHost
  • Local time:12:04 PM

Posted 15 April 2007 - 02:04 PM

Do you know how to go to the add/remove programs area?

Attempts to use Add/Remove usually is the primary cause of subsequent troubles with any security suite. Zone Alarm included. There's a clean uninstall provided from start menu.

That said, on the Zone Labs forum is a fix - I haven't used it - but it is very simple - people need to delete just one file and then the spyware updates work.

#9 tos226

tos226

    BleepIN--BleepOUT


  • Members
  • 1,569 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:LocalHost
  • Local time:12:04 PM

Posted 15 April 2007 - 02:59 PM

Fixing failures with updates

As I understand it, most such troubles are due to corrupted files (due to windows errors)Here's the way that appears to have worked:
Find c:\windows\system32\Zonelabs\Updates
delete LocalCatalog.xml file, reboot, and try again.
If this fails, delete all files in this folder. Reboot.

Edited by tos226, 15 April 2007 - 03:00 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users