Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Won't Boot Up Past The Blue Windows Welcome Screen


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Cristy and Ryane

Cristy and Ryane

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:59 PM

Posted 01 April 2007 - 05:10 PM

We are using Windows XP Pro, no service paks, and it won't boot up past the blue windows welcome screen before you even get to log on as a user. It is almost like it gets caught there and won't go any further. We have tried reseating the RAM chip, checked the mother board for possible problems, and pulled all the USB devices. We tried using the windows boot disk to repair the OS, that only initiated a reboot and back to the above mentioned issue. We tried booting in safe mode...it still wouldn't get past that point. We tried "last known good configuration", still the same result.

She is an older computer, but she has always been our most reliable system and she does things our other computer won't do...we would really hate to lose her. Any help would be very much appreciated!

C&R

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 jitaa

jitaa

  • Members
  • 34 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:59 PM

Posted 01 April 2007 - 05:18 PM

Cristy, Do the following.

Your CMOS may be corrupt. Go into the BIOS setup screen and copy down all the settings as you want them. with the power off, open the unit and move the CMOS erase jumper to the clear position for however long the instruction book say to leave it there. Move the jumper back to the normal position and turn the unit on. The PC should report something like CMOS error -- defaults loaded and the real-time clock will be reset. Go into the BIOS setup and re-enter your desired values. Let us know what happens.

Thank you Jitaa :thumbsup:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users