Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Sata Hard Drive


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 samork

samork

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:53 AM

Posted 14 February 2007 - 09:57 AM

New Build-- Jan. 2007

Intel motherboard---BoxDG965WHMKR P965-retail
CPU- Intel E6600
MEM 1Gx2 Corsair Twin2x2048-6400 R
VGA EVGA 7900GS K0
Hard Drives-- WD 74GB sata and WD 250GB sata
OS- Vista Ultimate

Everything seemed to work fine on the new build for a week or so. That is until I installed a promise
ultra 100 tx2 pci controler where I could add another hard drive(ide drive) Well, after that the system
would not even boot until I removed the pci controller card. Also, when it did boot, found no operating
system. I rebooted into bios and my two sata hard drives were missing. I have tried everything I can
but the bios will not recognize the sata hard drives anymore. However, the sata dvd-rw is recognized
and works fine. I have cleared cmos, have updated to new bios again, reinstalled drivers, still no sata hd in bios.
I even installed winxp pro on a (ide hd ,using the only one slot this mb has ) and everything works fine on winxp
but still bios will not recognize neither of my two sata hard drives. When I installed the ultra 100 controller in the
pci slot, did it mixup my controller drivers for the sata or what????????????????????? Have worked on this problem
almost 3 days. Any help would be very much appreshiated............

Edited by samork, 14 February 2007 - 12:15 PM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,091 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:12:53 PM

Posted 15 February 2007 - 10:32 AM

I've seen this before with Promise cards but have no experience with them. I believe it's a setting in the utility that controls the Promise card at boot.
My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users