Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Memory Usage?


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 legalaliens5

legalaliens5

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:09:18 PM

Posted 31 January 2007 - 07:09 PM

MsMpEng.exe uses 5,272K on one system and 15,548K on another. Why? I uninstalled it on the 15,548K system because I figured something was wrong. Any ideas?

Edited by legalaliens5, 31 January 2007 - 07:29 PM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 fozzie

fozzie

    aut viam inveniam aut faciam


  • Members
  • 3,516 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Ossendrecht/The Netherlands
  • Local time:03:18 AM

Posted 01 February 2007 - 08:20 AM

MsMpEng,exe giving particular problems in cojunction with Office updates and Live Care. Which version of WD do you use?Is there any difference between the two pc's in terms configuration?

#3 legalaliens5

legalaliens5
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:09:18 PM

Posted 01 February 2007 - 12:45 PM

On the system that uses 15,548K, I was using the latest version available of WD.

On the other system, I'm not really sure (not home now). I thought having "windows live update" enabled would keep WD up to date. Is this not true?

Anyway, the difference in configurations:

Both have 1MB of RAM
Both are running XP Media Center

One has an Athlon 64 CPU, the other has an Athlon 64 X2 CPU.

#4 fozzie

fozzie

    aut viam inveniam aut faciam


  • Members
  • 3,516 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Ossendrecht/The Netherlands
  • Local time:03:18 AM

Posted 03 February 2007 - 08:56 AM

On the system that uses 15,548K, I was using the latest version available of WD.

On the other system, I'm not really sure (not home now). I thought having "windows live update" enabled would keep WD up to date. Is this not true?

Anyway, the difference in configurations:

Both have 1MB of RAM
Both are running XP Media Center

One has an Athlon 64 CPU, the other has an Athlon 64 X2 CPU.

Which of the two is giving you problems?

#5 quietman7

quietman7

    Bleepin' Janitor


  • Global Moderator
  • 52,087 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Virginia, USA
  • Local time:09:18 PM

Posted 03 February 2007 - 10:22 AM

Memory usage will vary. This is normal. MsMpEng.exe uses 8,044K on my system. The usage will increase when Defender is performing a scan. OneCare will automatically scan the file as well because it is an "on access" background scanner.

If your computer performance is not significantly hampered by high CPU usage, then don't worry about the differences in memory usage.
.
.
Windows Insider MVP 2017-2018
Microsoft MVP Reconnect 2016
Microsoft MVP Consumer Security 2007-2015 kO7xOZh.gif
Member of UNITE, Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators

If I have been helpful & you'd like to consider a donation, click 38WxTfO.gif

#6 legalaliens5

legalaliens5
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:09:18 PM

Posted 03 February 2007 - 10:27 PM

Which of the two is giving you problems?


They one with the Athlon X2 (dual core)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users