Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Videos are laggy and stutter


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Jsten

Jsten

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:16 PM

Posted 09 July 2018 - 11:07 PM

For some reason I can get videos to play on my computer.

I've played the same video a number of players including VLC, Films & TV, Windows Media Player, 5KPlayer, PowerDVD and I have even uploaded videos to YouTube for testing and opened it up in a video editor called HitFilm Express.

I have downloaded the K-lite codec pack and the CCCP codec pack which did nothing.

I have messed around with a number of settings in VLC player with no luck.

The they lag and stutter in different places every time and lag differently on some of the players so it's not the video file. 

It lags in HitFilm Express.

It plays almost flawlessly in 5KPlayer and super close the flawlessly in PowerDVD.

But the strangest part is that it plays 100% flawlessly once I upload it to YouTube.

Can anyone think of what the problem could possibly be?

 

***EDIT*** 

 

Sorry forgot my specs

 

i7 8700

16 GB RAM

1080 Ti OC


Edited by Jsten, 09 July 2018 - 11:12 PM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 medab1

medab1

  • Members
  • 844 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:earth
  • Local time:10:16 PM

Posted 10 July 2018 - 01:41 AM

Have you tried the Media Player Classic that comes with the K-Lite package ?

 

screenshot_48.jpg


Learn to take screenshots & add them to your posts. :thumbup2:

https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/43088/how-to-capture-and-edit-a-screen-shot/#entry4532851

Learn to use Google Search.  :busy:

Make full system images to restore to if your computer goes bonkers.


#3 medab1

medab1

  • Members
  • 844 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:earth
  • Local time:10:16 PM

Posted 10 July 2018 - 01:46 AM

Have you tried Troubleshooting ?

 

screenshot_48.jpg


Learn to take screenshots & add them to your posts. :thumbup2:

https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/43088/how-to-capture-and-edit-a-screen-shot/#entry4532851

Learn to use Google Search.  :busy:

Make full system images to restore to if your computer goes bonkers.


#4 Jsten

Jsten
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:16 PM

Posted 10 July 2018 - 08:27 AM

I still have issues while using the Media Player Classic.

 

And the Video Playback Troubleshoot comes back as "Troubleshooting couldn't identify the problem".






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users