Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

something causes FastStone to stop working


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 tyler4402

tyler4402

  • Members
  • 77 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Palatine of Lancashire England
  • Local time:01:48 AM

Posted 16 March 2018 - 12:48 PM

Windows7 Pro SP1 64 bit build 7601

Power ATX 12v MODEL:750 UB
BIOS Award F3 V600PG

Gigabyte Motherboard H55M-D2H rev 1.4

Intel Core 3.2Gb i3 550 3.2Gb

Monitor resolution 1680 X 1050

Arctic Cooling Freezer 7 Pro rev 2 socket 775, 1156, 1366, A2 AM3 Heat-pipe

Ram Memory 8Gb slot A0 & A2

Nvidia GeForce GTS 450

Controller Intel 3400 2 port ATA- 3B26

Wireless network TP-Link 150Mps PCI Adapter

Sound Realtek HD Audio

256 Gb SSD drive with Win7 Pro Operating System

500Gb General storage drive

250Gb photo storage drive

Comodo firewall

Avast antivirus

 

Chrome browser

 

I am not sure which forum this topic belongs in, I might have a two-fold problem? But possibly connected.

When I put a DVD/Cd disk loaded with photos into the DVD drive it takes about 60secs to start (it sometimes takes several attempts to start the drive) or I have to wait for the Red line to move across the top of the screen, although the drive is set for auto start.

once the image icons have loaded, I click “Browse with FastStone” (my free default image viewer) the optical drive starts to spin and all the blank squares photo thumbnails show and then the program starts to fill the thumbnails with images from the disk, the drive spins as the photos load up but after around 10 images are loaded the drive does an emergency stop and the images stop loading.

If I click onto one of the loaded photos to open it I get the “FastStone image viewer has stopped working” message, I am also now getting this message more frequently when I am using my albums, usually when I have been working on my photos for some time it will suddenly give the “Stopped working” message, then I have to press Ctl-Alt+ Del several times and then usually wait quite a long time before the program will close, or force close by rebooting the pc.

Some weeks ago I did uninstall FastStone and cleaned the associated Reg strings with Revo, then downloaded and installed a new version unfortunately with no improvement, I have also tried XnView which did no better, so it might be a computer problem, any ideas for me to try will be most welcome.

Regards Robert



BC AdBot (Login to Remove)

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users