Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Unidentified network, can't connect to the Internet


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 wixerzp

wixerzp

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:29 PM

Posted 12 March 2018 - 05:27 AM

I have been looking all over for a solution to this problem, but I have yet to find one. It all started when one day I booted up my computer and out of nowhere I couldn't connect to the Internet. I restarted my PC, hoping for a quick fix, but instead what happened is that my computer wouldn't boot up anymore. Every time it tried to boot up, it showed a blue screen of death for a brief moment shortly after the Windows logo starts forming and turned off. What fixed this problem is using the "Last known good configuration" setting on the Advanced Boot Options Menu. However, even though the computer could boot up now, it still showed that my network is unidentified and it wouldn't connect to the Internet. Strangely, my other PC that is connected to this network had a Internet connection, and Wi-Fi worked for my Android phones. However, I noticed that the connection was very unusually slow for these devices for a while, but after a day or so the connection speed was normal again. I first thought that a virus could have caused this, especially considering that the CPU and memory usage for this PC was extremely high even though nothing was running. I used a flash drive to bring over some software to the PC: rKill, MalwareBytes, ADWCleaner. Rkill didn't find anything, MalwareBytes didn't find anything (I checked the "scan for rootkits" option), but ADWCleaner found some PUPs and deleted them. CPU and memory usage seems fine after this, however there was still no connection to the Internet. What I did next was:
  • Use the NetAdapter Repair tool, which didn't help.
  • Replace my network adapter to one which I know was working, didn't help.
  • Connect a USB wireless network adapter, install the drivers for it, and it could connect to my Wi-Fi network, but it still showed up as unidentified, so I couldn't connect to the Internet.
  • Reinstalled drivers for my Ethernet network adapter.
  • Tried connecting the Ethernet cable to different router ports, didn't help.
  • Connecting the Ethernet cable directly to the modem, didn't help.
  • Tried a different Ethernet cable, didn't help.
  • Tried disabling and then enabling Local Area Connection, didn't help.
  • Tried ipconfig /release, which results in this: "An error occured while releasing interface Local Area Connection : An adress has not yet been associated with the network endpoint."
  • Tried ipconfig /renew, which results in this: "An error occured while releasing interface Local Area Connection : A socket operation encountered a dead network."
  • Tried netsh winsock reset and netsh int ip reset, both were successful, but after restarting the computer the problem still remains.
  • Tried ipconfig /flushdns, which was successful but the problem remains.

 

Really stumped on what could be the problem here, what could it be?

 



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Sneakycyber

Sneakycyber

    Network Engineer


  • BC Advisor
  • 6,135 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Ohio
  • Local time:07:29 AM

Posted 13 March 2018 - 07:52 AM

Make sure your network card is getting an IP address from your router and that DHCP is enabled on the computer. Please run Minitoolbox and post the results in your next reply. 


Chad Mockensturm 
Network Engineer
Certified CompTia Network +, A +

#3 wixerzp

wixerzp
  • Topic Starter

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:29 PM

Posted 13 March 2018 - 10:36 AM

Make sure your network card is getting an IP address from your router and that DHCP is enabled on the computer. Please run Minitoolbox and post the results in your next reply.


DHCP is enabled. I don't know how to check if my network card is getting an IP address from my router. I have attached the results from MTB.

Attached Files

  • Attached File  MTB.txt   15.06KB   1 downloads


#4 Sneakycyber

Sneakycyber

    Network Engineer


  • BC Advisor
  • 6,135 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Ohio
  • Local time:07:29 AM

Posted 13 March 2018 - 11:03 AM

According to the report DHCP is enabled on your network card. What happens if you assign it a static IP address on your network?


Chad Mockensturm 
Network Engineer
Certified CompTia Network +, A +




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users