Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Blackscreen before bios problem after new SSD installed


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Fr_edrik

Fr_edrik

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:31 AM

Posted 15 February 2018 - 03:52 AM

Hey hardware masters,

i have one really interesting issue which cant beat on my own.

We upgraded computer with the new samsung SSD. We did full and clean install of Windows 10. The old HDD is now only as secondary for data storage. It was completely cleaned and formatted.
With the new SSD we SOMETIME (in 70% cases) cant boot. It stuck before bios loading on black screen. When we turn off (with hard button style) and turn on the computer again it ALWAYS boot normally. Like nothing has just happened. everything is ok.
Additional, it sometimes freeze computerw hile we working/playing on it standardly. And it needed to be restarted.

We tried many advices we found on the internet. Nothing help.
Tried to:
- plug off the old HDD - nothing
- plug of the SSD - worked everytime but the error message show there is no bootable device - it s just a proof, the ssd is the bad guy
- plug off monitors
- changed SATA cabels and slots on MB
- IDE-AHCI changing in bios
- let windows toupgrade drivers in safe mmode
- .. and maybe some other tricks which i cant remmember right now


Do you have any extra advices? Have found the same problems on forums - people who cant boot and have blackscreen before bios cant do it everytime. Our computer always works after restart when it stack on blackscreen. And ofc the freezes while working on it are bad and it has to have connection between those problems..

Thank you for any answer.

SPEC:
Samsung SSD 850 EVO - 500GB
HDD Seagate Barracuda 7200.14, 3,5" SATA III - 1TB
CPU AMD FX-8300 (3.3Ghz, s. AM3+, 95W) BOX
MB MSI 970A-G43 - s.AM3+, DDR3, ATX
VGA nV MSI GTX 960 GAMING 2G, 2GB, DDR5, PCI-e
RAM CRUCIAL 2x4GB DDR3 1600MHz CL9, Ballistix Sport
Zdroj SEASONIC SS-500ET, T3, (Energy Knight), BRONZE, 500W (OEM)

It run Windows 10 on the old HDD without problem.



BC AdBot (Login to Remove)

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users