Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Second Monitor Detected, but No signal via HDMI


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 villasbroker

villasbroker

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:04:23 PM

Posted 26 December 2017 - 03:07 PM

Hello!

I recently bought a Slimline HP Desktop 270-P024, yesterday I tried to watch a movie and decided to connect my desktop to my tv monitor through an HDMI cable. When I booted the PC, the HP Logo showed up on the TV Monitor, but then the signal went off. 


I checked device manager and my tv is being detected, but yet the signal isn´t showing. I ramdonly tried changing the resolution through the Display Settings & suddenly the TV would display my PC but only for a few seconds... After a while no signal at all was found. The TV says something such as wait please.... But doesn´t display anything. 

My specs are:


- Windows 10 operating system
- 12GB system memory 
- 7th Gen Intel® Core™ i7-7700T processor
- INTEL HD Graphics 630

What can I do to fix this? :( Thanks in advance.



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 isezgrr

isezgrr

  • Members
  • 27 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:23 AM

Posted 26 December 2017 - 06:40 PM

It's most likely an issue with your power settings. If the brightness is too high or there's too much electricity required, it'll shut itself off. Try turning down the brightness on your TV.



#3 villasbroker

villasbroker
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:04:23 PM

Posted 26 December 2017 - 09:16 PM

It's most likely an issue with your power settings. If the brightness is too high or there's too much electricity required, it'll shut itself off. Try turning down the brightness on your TV.

Thank you for your suggestion, just tried lowering the brightness and it´s not working still :(



#4 villasbroker

villasbroker
  • Topic Starter

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:04:23 PM

Posted 26 December 2017 - 10:41 PM

UPDATE:

 

After trying almost everything, I left the PC connected via HDMI to the monitor & forgot about it. My Desktop doesn´t have speakers yet, haven´t bought them.... I mention it because I don´t know if it´s related or not.

Well i opened youtube to check some videos, tried watching a video and suddenly the TV signal went on! Sound and all. It´s working perfectly now...but only If I play a song from youtube :S how so? I don´t understand the connection. 

In fact, if the video ends, the monitor signal gest lost....until a new video starts playing. That just doesn´t make sense for me, what´s happening in here? And the max I can play the video is 720 P, i tried 1080 and the signal got lost. 

And btw, don´t know if it´s important, but somehow I can´t find a resolution for my tv monitor to fit well :s Max is 1360x768 & it´s not showing perfectly on my tv....






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users