Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Gigabit internet not fast !!!!


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 ysgi

ysgi

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:44 PM

Posted 02 December 2017 - 05:57 PM

I have recently upgraded my Fios service fro 50 meg to their 1gig service.  I got a new Quantum router and the tech ran a new Cat6 ethernet cable from the ONT to the router.  I am getting 950+ Mb at the router, but using other speed tests - ookla, speakeasy.net, etc  I'm getting about 70Mb.

 

And the proof is in the downloads.  Using http://www.engineerhammad.com/2015/04/Download-Test-Files.html and downloading say a 100meg file takes about 8-10 minutes.

WTF ???

Am I expecting too much?

My laptop isn't NEW but it's not too old either.  Its a Win 7 Pro with a gigabit ethernet card (Intel 82579LM Gigabit Network Connection)

I don't really get anything better when using ethernet rather than wifi.

Nothing else is running. 

Hamachi is diabled, 

 

Is this gigabit network a scam, or am I missing something.

 

Thanks,

 

ysgi



BC AdBot (Login to Remove)

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users