Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Windows 7 taking over 3 min's to reboot


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 JohnDohe

JohnDohe

  • Members
  • 57 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:22 PM

Posted 20 January 2017 - 11:35 PM

Hi,

I've got three (3) identical pc's: Acer Veriton M4630G-i7477X
each with 32GB ram. Business level pc's.

Two of them reboot in about 35-40 sec's.

The third one takes about 3.5 min's to reboot.

When it starts booting up, I get the attached screenshot.

This pc just came back from Acer for a bad HDD; it was still under warranty.

Acer sent it back with its original configuration and installed a new HDD;
the original had a bad sector.

Anyone have any idea why this one pc is taking so long to boot?

Many thanks!

dyOpnzp.jpg


Edited by NickAu, 21 January 2017 - 08:50 PM.
add image


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,379 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:02:22 PM

Posted 21 January 2017 - 10:44 AM

Sounds like time to contact Acer support...before fiddling with it, IMO.

 

If I had to guess...I would go in the direction of examining the boot preferences.  Perhaps it's trying a network boot, based on the manner in which the O/S was installed and current boot options in the BIOS.

 

Louis



#3 JohnDohe

JohnDohe
  • Topic Starter

  • Members
  • 57 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:22 PM

Posted 21 January 2017 - 03:59 PM

@ hamluis

 

Thanks.

 

I changed the boot order and that has worked a wonder!

 

BTW: how do I change the original pic I attached to my post?

Can I delete it?

Can I swap it for another pic?

Mod Edit:  Mod already removed graphic - Hamluis.

 

Thanks!


Edited by hamluis, 21 January 2017 - 07:46 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users