Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Cpu Usage Spikes And Explorer.exe Running Unusually High


  • This topic is locked This topic is locked
2 replies to this topic

#1 FiveTreeForest

FiveTreeForest

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:38 PM

Posted 29 August 2006 - 01:35 PM

I've been having problems with my CPU Usage Spiking upwards to %50+ and sometimes even reaching %100. My explorer.exe is now running at around 40,000kb. Also... my nero CD Burner is not working correctly and I believe it may be something to do with spyware/malware/virus(es) on my CPU. It, at one point, was giving my a "power calibration error" but now it will burn the majority of the disc then give me a "write error" I've got as far as 99% through before its failed. I apologize if I did not go about this correctly but I am new here. I followed all the directions before posting this log.

On a side note... I am currently running Macafee Enterprise because it is what my school supplied for me while I was on campus. I was told this is not suggested for home computers so I am in the market for a reliable virus detection device... any suggestions would be appreciated.

Thanks in advance... you guys are great for doing this,
Andrew


Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 2:34:38 PM, on 8/29/2006
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Ahead\InCD\InCDsrv.exe
C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\LEXPPS.EXE
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Network Associates\VirusScan\SHSTAT.EXE
C:\Program Files\Common Files\Network Associates\TalkBack\tbmon.exe
C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe
C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeperUI.exe
C:\PROGRA~1\COMMON~1\AOL\ACS\acsd.exe
C:\Program Files\Network Associates\Common Framework\FrameworkService.exe
C:\Program Files\Network Associates\VirusScan\mcshield.exe
C:\Program Files\Network Associates\VirusScan\vstskmgr.exe
C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\wanmpsvc.exe
C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeper.exe
C:\DOCUME~1\Andrew\LOCALS~1\Temp\Rar$EX00.391\HijackThis.exe
C:\Documents and Settings\Andrew\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\CD2F45IJ\stng260[1].exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SSU.EXE

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: SpywareBlock Class - {0A87E45F-537A-40B4-B812-E2544C21A09F} - C:\Program Files\SpyCatcher 2006\SCActiveBlock.dll (file missing)
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] "nwiz.exe" /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] "RUNDLL32.EXE" C:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Lexmark 2200 Series] "C:\Program Files\Lexmark 2200 Series\lxbvbmgr.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [ShStatEXE] "C:\Program Files\Network Associates\VirusScan\SHSTAT.EXE" /STANDALONE
O4 - HKLM\..\Run: [Network Associates Error Reporting Service] "C:\Program Files\Common Files\Network Associates\TalkBack\tbmon.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] "RUNDLL32.EXE" C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [SpySweeper] "C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeperUI.exe" /startintray
O9 - Extra button: AIM - {AC9E2541-2814-11d5-BC6D-00B0D0A1DE45} - C:\Program Files\aim\aim.exe
O16 - DPF: {85D1F3B2-2A21-11D7-97B9-0010DC2A6243} (SecureLogin class) - http://secure2.comned.com/signuptemplates/...login-devel.cab
O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - C:\WINDOWS\SYSTEM32\WgaLogon.dll
O20 - Winlogon Notify: WRNotifier - C:\WINDOWS\SYSTEM32\WRLogonNTF.dll
O23 - Service: AOL Connectivity Service (AOL ACS) - America Online, Inc. - C:\PROGRA~1\COMMON~1\AOL\ACS\acsd.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: InCD Helper (InCDsrv) - AHEAD Software - C:\Program Files\Ahead\InCD\InCDsrv.exe
O23 - Service: iPodService - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
O23 - Service: LexBce Server (LexBceS) - Lexmark International, Inc. - C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE
O23 - Service: McAfee Framework Service (McAfeeFramework) - Network Associates, Inc. - C:\Program Files\Network Associates\Common Framework\FrameworkService.exe
O23 - Service: Network Associates McShield (McShield) - Network Associates, Inc. - C:\Program Files\Network Associates\VirusScan\mcshield.exe
O23 - Service: Network Associates Task Manager (McTaskManager) - Network Associates, Inc. - C:\Program Files\Network Associates\VirusScan\vstskmgr.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
O23 - Service: WAN Miniport (ATW) Service (WANMiniportService) - America Online, Inc. - C:\WINDOWS\wanmpsvc.exe
O23 - Service: Webroot Spy Sweeper Engine (WebrootSpySweeperService) - Webroot Software, Inc. - C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeper.exe

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 miekiemoes

miekiemoes

    Malware Killer Dog


  • Malware Response Team
  • 19,420 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:Belgium
  • Local time:05:38 AM

Posted 06 September 2006 - 04:47 PM

Hi,

The forums are really busy, that explains why logs get behind. If you still need some help, please start with posting a new hijackthislog in this thread. Don't start with a new thread.
Then I'll take a look. :thumbsup:
AntispywareScanners---Antivirus Scanners---Firewalls---Online Scanners---Prevention---Help! My computer is slow---My Blog---Follow me on Twitter.
My help is ALWAYS FREE, but if you want to donate to help me continue my fight against malware -- click here!
Asking for help via Private Message or Mail will be ignored - So If you need help, post your problem in the forum.

#3 miekiemoes

miekiemoes

    Malware Killer Dog


  • Malware Response Team
  • 19,420 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:Belgium
  • Local time:05:38 AM

Posted 12 September 2006 - 05:40 PM

Since there is no feedback anymore, I assume this issue is resolved ... so, this Topic is closed.

If you need this topic reopened, please request this by sending the moderating team
a PM with the address of the thread. This applies only to the original topic starter.

Everyone else please begin a New Topic.
AntispywareScanners---Antivirus Scanners---Firewalls---Online Scanners---Prevention---Help! My computer is slow---My Blog---Follow me on Twitter.
My help is ALWAYS FREE, but if you want to donate to help me continue my fight against malware -- click here!
Asking for help via Private Message or Mail will be ignored - So If you need help, post your problem in the forum.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users