Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Can't access my win7 ultimate


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 cherm

cherm

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:09:11 PM

Posted 15 October 2016 - 10:43 AM

I'm using a multi-boot pc, winxp, win7 and win10.

I can access XP and Win10, but Win7 is working only in Safe Mode. Normal Mode shows an incomplete screen, with no icons on it but my trash can, which isn't operative. (See attached pic)

I checked my event log while on safe mode, but looks like the only relevant information refers to failure to start services which are not available on safe mode.

I tried the following possible remedies:
1. Deactivated all non-microsoft services thru msconfig.
2. Ran a startup repair.
3. Tried a "Restore", but no prior date was available for restoration.
None of those solved my problem.

4. Ran chkdsk from a boot disk.

5. Ran SFC /SCANNOW

6. I updated relevant drivers showing up in the Device Manager

7. Created a new user and tried to access my system using this user

8. Tried to ran Windows Update, but the service isn't available in Safe Mode.

9. Ran MGADIAG, which reported activation problems. Looks like I've not installed KB971033, but I can't install an update while I'm on Safe Mode.

What should I do in order to break this startup blocking?

 

Attached Files



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,556 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:01:11 PM

Posted 15 October 2016 - 11:11 AM

What sort of "activation problems" were reported?

 

Louis






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users