Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

A Hard Drive Problem.


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 mooniniteman

mooniniteman

  • Members
  • 226 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:40 AM

Posted 21 August 2006 - 12:46 PM

I recently got a new SATA hard drive, I had to wait for the cable, it just came in like 20 mins ago.

I plugged it in to all the proper slots. My PC wont detect it. What do I need to do to get it to work?

My current hard drive is a IDE, the new one is a SATA. I hope there's no conflict.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Enthusiast

Enthusiast

  • Members
  • 5,898 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Florida, USA
  • Local time:09:40 AM

Posted 21 August 2006 - 12:59 PM

You have to install the Sata drivers and make sure its enabled in the bios.

#3 mooniniteman

mooniniteman
  • Topic Starter

  • Members
  • 226 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:40 AM

Posted 21 August 2006 - 01:04 PM

COuld you kindly point me in the direction where I could do that? lol

#4 Enthusiast

Enthusiast

  • Members
  • 5,898 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Florida, USA
  • Local time:09:40 AM

Posted 21 August 2006 - 01:06 PM

Do you have the user manual for your motherboard and the cd that came with it?

#5 mooniniteman

mooniniteman
  • Topic Starter

  • Members
  • 226 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:40 AM

Posted 21 August 2006 - 02:44 PM

I got the manual but no CD. THe guy who made it didnt give me a cd. poo


EDIT: I dont know if it's the actual mobo CD but it says "motherboard" on it, and on the bottom it says Support CD

Edited by mooniniteman, 21 August 2006 - 02:47 PM.


#6 Hawkeye4

Hawkeye4

  • Members
  • 326 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:10:40 AM

Posted 21 August 2006 - 06:57 PM

I got the manual but no CD. THe guy who made it didnt give me a cd. poo


EDIT: I dont know if it's the actual mobo CD but it says "motherboard" on it, and on the bottom it says Support CD


Then you've got it. Put it in the cd drive and it should pop up with a menu and just install the Sata drivers.

#7 mooniniteman

mooniniteman
  • Topic Starter

  • Members
  • 226 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:40 AM

Posted 21 August 2006 - 07:16 PM

I went into browse CD and everything. I found nothing with SATA on it. where else would it be?]

I found it but dont know what to do to install it.

It was in

/RAID/VIA/ and I saw some files and a folder with SATA on it I know one of these does it but I dont know how or which one. *sigh

Edited by mooniniteman, 21 August 2006 - 07:30 PM.


#8 mooniniteman

mooniniteman
  • Topic Starter

  • Members
  • 226 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:40 AM

Posted 22 August 2006 - 05:07 PM

bump up




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users