Jump to content


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.

Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.


Suspicious CPU activity

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 elMuro


  • Members
  • 1 posts
  • Local time:12:24 PM

Posted 28 September 2016 - 02:35 PM



I just installed Win7 64Bit newly on my PC.

But I got high CPU Usage in stand-by.




I just start the PC and dont do anything.

Is this normal?


My Setup:

CPU AMD FX8350 4Ghz 8Core

GPU GTX 1080


PSU 600W

Mobo ASRock 970 Extreme3

Edited by elMuro, 28 September 2016 - 02:38 PM.

BC AdBot (Login to Remove)



#2 Willy22


  • Members
  • 944 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Planet Earth
  • Local time:12:24 PM

Posted 28 September 2016 - 02:57 PM

- What did you install ? Win 7 with or without Service Pack 1 ? How many updates did you install after that ? Is Windows Update set to "Donwload & Notify" ?

- Sounds like you've got the "Windows Update" problem that's plagueing Windows users for - at least - 6 months. Keep an eye on what CPU & memory usage (4 Gb is rather high) is doing.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users