Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Gaming Computer Help


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Doogleburg

Doogleburg

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:16 PM

Posted 27 July 2016 - 12:59 AM

In short, my build will be posted below. I just recently upgraded my GPU and my Power Supply to those listed below. I can barely run GTA in 25fps and Arma 3 in 20fps.. I feel like something is bottlenecking my GPU But i can't figure out what the issue is... I am seeing an improvement from my old graphics card but no where near what I keep seeing the AMD R9 390 is capable of... I need some serious help. Thank you in advance! 

 

 
 
CPU
 
-AMD FX-6300 3.5GHz 6-Core Processor
 
Motherboard
 
-ASRock 970 EXTREME4 ATX AM3+ Motherboard
 
Memory
 
-G.Skill Sniper Series 8GB (1 x 8GB) DDR3-1600 Memory
 
-Crucial Ballistix 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory
 
Hard Drive & SSD
-Seagate Barracuda 7200.10 160GB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
 
-Hitachi Deskstar 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
 
GPU
-MSI Radeon R9 390 8GB Video Card
 
Power Supply
-Corsair CXM 750W 80+ Bronze Certified Semi-Modular ATX Power Supply
 
Operating System
Microsoft Windows 10 Pro OEM 64-bit
 


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Trikein

Trikein

  • Members
  • 1,321 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Rhode Island, US
  • Local time:07:16 AM

Posted 27 July 2016 - 03:20 AM

My techno spider senses are telling me it might be a memory issue. Try running on just the 8GB stick and see if better?

 

Also, have you performed any benchmarks? Does it just effect games? Just that game? Is boot up time normal?



#3 DeimosChaos

DeimosChaos

  • BC Advisor
  • 1,420 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:United States, Delaware
  • Local time:08:16 AM

Posted 03 August 2016 - 03:56 PM

I'm with Trikein on this one as well. Two different brands of memory could be having an impact on performance. I have run two different kinds before as well, and didn't have issues... but out of everything you have that is what stands out and could be the cause of your issue.


OS - Ubuntu 14.04/16.04 & Windows 10
Custom Desktop PC / Lenovo Y580 / Sager NP8258 / Dell XPS 13 (9350)
_____________________________________________________
Bachelor of Science in Computing Security from Drexel University
Security +





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users