Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Computer Freezes On Windows 7 "Preparing Desktop"


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 shingouki

shingouki

  • Members
  • 22 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:55 AM

Posted 21 July 2016 - 11:09 PM

I got a bug today. I was playing a 3D game (Street Fighter V), and it suddenly froze. I reset my PC, and suddenly my pc will freeze whenever I open it up Normally and try to login. It will show "Preparing Desktop" and then the little circle will stop spinning. Before I did the clean boot, I could also hear sounds going on in the background from my startup programs, but the Welcome screen persists. Sometimes I can even still move the mouse, but I just can't move the welcome screen. 

I can open up Safe mode no problem, and when I uninstalled my drivers for my Nvidia card, I can open it up with a normal boot...just without graphics drivers. However, whenever I reinstall my drivers, I get the freeze error again. It's very frustrating.

I've tried a clean boot, and no dice. Cleaned the PC of dust, and reseated the GPU, same problem. The only thing that works consistently is safemode with networking.

I did a bootlogging and got a whole bunch of driver errors, but I don't know if that's useful at all. But I noticed this:

 

Loaded driver \SystemRoot\System32\DRIVERS\fvevol.sys
Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\disk.sys
Loaded driver \SystemRoot\system32\drivers\CLASSPNP.SYS
Did not load driver @hal.inf,%acpi_amd64.devicedesc%;ACPI x64-based PC
Did not load driver @oem87.inf,%nvvad_waveextensible.devicedesc%;NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Did not load driver @oem87.inf,%nvvad_waveextensible.devicedesc%;NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Did not load driver @oem87.inf,%nvvad_waveextensible.devicedesc%;NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @oem87.inf,%nvvad_waveextensible.devicedesc%;NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @cpu.inf,%amdppm.devicedesc%;AMD Processor
Did not load driver @oem87.inf,%nvvad_waveextensible.devicedesc%;NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)

This sort of loop goes on for a while. 

My computer stats are here:

 

OS: Windows 7
CPU: AMD FX 8350
Motherboard: Gigabyte 990FXA-UD3

Graphics Card: ASUS 780 GTX

RAM: G. Skill DDR3 Sniper 1600 


HDD(s):
111GB Samsung SSD 840 EVO 120G SATA Disk Device (SSD) 37 °C
223GB KINGSTON SV300S37A240G SATA Disk Device (SSD) 36 °C
1863GB Western Digital WDC WD20 03FZEX-00Z4SA0 SATA Disk Device (SATA) 37 °C
111GB KINGSTON SV300S37A120G SATA Disk Device (SSD)

Please help...anybody. 


Edited by shingouki, 21 July 2016 - 11:10 PM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,091 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:11:55 AM

Posted 24 July 2016 - 04:54 AM

If you've isolated it to a problem with your graphics card, and changing the drivers doesn't fix it, then the next step is to try another graphics card.


My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users