Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Infected? Multiple svchost and fan constantly runs high


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 kenkalani

kenkalani

  • Members
  • 22 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:01 PM

Posted 14 June 2016 - 11:03 PM

Hi,

 

Not certain if I have a virus.  The fan on my computer is constantly running at a high level and I noticed several svchost sessions, at least 10 or more.  CPU usage is running at least 25%, constantly and will go higher but no lower than 25%.  I've shut down the computer and rebooted to no avail.  Fan goes up and svchost bumps up to over 10.  Not certain if multiple svchost sessions is a sign.

 

Can you help?

 

Thanks,

Ken



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 HairyApricot

HairyApricot

  • Members
  • 197 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:01 AM

Posted 15 June 2016 - 04:29 AM

Multiple Svchost's is normal. What processes exactly are using the cpu?



#3 kenkalani

kenkalani
  • Topic Starter

  • Members
  • 22 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:01 PM

Posted 15 June 2016 - 09:21 AM

Here's an attached word doc with a snapshot of the svchost processes running.  I'm not certain if this is an issue.  I just noticed the fan on my laptop running at high speed all the time since yesterday afternoon.  I'll review other apps to see if it might be something else.

 

 



#4 kenkalani

kenkalani
  • Topic Starter

  • Members
  • 22 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:01 PM

Posted 15 June 2016 - 09:24 AM

just noticed i can't attach a document or paste a snapshot. I'll review other applications besides svchost.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users