Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Lenovo z575 Wireless issues


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 bravozulu9

bravozulu9

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:02 PM

Posted 24 May 2016 - 04:16 AM

Hello, I'm having issues with my Lenovo z575 (Windows 10) and its wireless adapter: Ralink RT3090 802.11n

My computer can run ethernet, but I cannot detect any wireless networks and claims that "no networks are available" despite the fact that I have 3 other devices that can connect to my home wifi.

I've tried updating my Ralink drivers, but I don't think they're doing anything.

Ralink doesn't show up in my Network Adapters tab in Device Manager, even with hidden view on.

A wireless adapter doesn't show up in my "Network Connections" despite the fact that my ethernet, bluetooth, and VPN networks do (bluetooth and VPN are disabled)

I've tried a lot of the conventional solutions to no avail, and I'm pretty sure this is an issue with hardware or at least my Ralink wireless adapter is being disabled (I'm running my laptop on high performance, but I can't directly edit the wireless adapter since it doesn't show up in the Device Manager)

I've system restored to a date before I was encountering problems with my wifi, but nothing changed.

I've open my laptop up and the wireless adapter seems just fine, doesn't look damaged, tampered with, or "out of place"

Any advice, tips or solutions? It would be much appreciated.



BC AdBot (Login to Remove)

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users