Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

after virus gpu's stuck at 16x 8x


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 M_Shane_H

M_Shane_H

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:43 AM

Posted 21 April 2016 - 10:04 AM

HI....first off..id like to say sorry bout my bad grammar and spelling....i do the best i can....

on to my issue

 

pc specs are as follows 

OS: Win 10

mb: Asus Crosshair V Formula Z

cpu: FX 8350

ram: gskill 1866mhz 8 gigs, pny 1866mhz 16gigs

gpu's: XFX R9 390 in crossfire (confirmed not the issue)

ssd: samsung 840 evo 250gb

hdd: wd green 1.5tb, hitachi 250gb, wd 320gig, seagat 1tb

psu: rosewill photon 1200w (4 months old) confirmed not the issue

 

so awhile back i noticed my pc acting strange.....i did the full monty of virus scans using several programs to do so ....i found nothing ....i formated 

problem solved ....or so i thought .....a day or two after i formated i found that my second gpu wuz stuck in 8x mode and not 16x...and yes it matters i have done the testing and 8x vs 16x has a tremendous difference on  vram speeds on the second card.....any way while looking for the issues and decided to block some things in with in window 10 remote desktop, workgroup, netbios, that sorta stuff ....so one day im sitting here and magically the second video card pops back to 16x......for the day ...the next day its back at 8x...then the following day i have the same crap going on with my pc ....web pages not loading ...seriously bad lag over network ....router needing to be restarted 5 to 6 times a day.....mouse not responding to input , keyboard stops working , hidden windows can be seen flashing in the back ground on the desktop.......i have formated 4 times in a 3 week period...the last time i formated i wiped all drives .....used samsung's secure wipe on my ssd and used hirens boot cd and used parted magic to wipe clean the hdd's  i then pulled all drives i pulled out the cpu, i pulled out the ram, i pulled out the bios chip and battery,.....i then shorted all pins on cpu and bios chip and shorted ram by placing them on a metal plate .....after using panda usb immunization tool ....(before all this .....i made two usb's one for bios file and one for windows).....after about 3 hours i then installed the bios chip ....plugged up psu and with no ram and cpu i flashed bios chip....reinstalled every thing else no issue for 3 days every thing wuz good ....but I STILL GOT THIS DANG 16X 8X pcie lane isse.....bout 3rd day in my pc went back to doing the same old crap ..and this is after the 4th format and doing every thing else.....at this point im mad as hell and ready to beat a hacker down ....my pc is extrem water cooled and running awesomely untill all this crap i have bout 4k into everything and im just all bent outa shape man

 

 so i hit up bleepingcomputers downloads and downloaded every single virus scanner you guys offer and found 

 
Win32/Olmarik.TDL4 and 2 other trojans i dont remember i used the tdlr4 removle tool and got ride of the other trojans .....
but .....evan after bio's flashing i am still missing the onboard nic settings page in my bios the page that lets you set wake on magic pack and set connection speed and something else .....when my gpu's would be 16x 16x i noticed the page there ...when they run 16x 8x that page in bios is gone ......even after repeated flashes this page still does not come back and my cards never leave 16x 8x and i want to fix this .....can any one here please ......PLEASE HELP ME! ive spent a crap ton on my pc and im awful upset over this crap....and like i said there is a big very big difference in gpu ram speed running in 8x vs 16x 
i dont run illegally downloaded programs ...i buy everything i use ......i dont go to porn sites  i dont mess with anything that would infect my pc....i suspect a hacker ....
i know run a battery of programs i switched back to avast fee antivirus and i am also using there secure connect vpn deal ....i am running voodoo shield , a run a anti keylogger , and ive been running glasswire to see if anything is coming back for a attack .....please i need help to figure out what virus or trojan screwed up my pcie bus ....and i know the board is not damaged because ive seen this 8x switch back to 16x several times ......

Edited by hamluis, 21 April 2016 - 10:17 AM.
Moved from Internal Hardware to Am I Infected - Hamluis.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 ScathEnfys

ScathEnfys

    Bleeping Butterfly


  • Members
  • 1,375 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:Deep in the Surface Web
  • Local time:11:43 AM

Posted 21 April 2016 - 10:08 AM

Viruses can't cause pyhsical damage, but it is possible that some windows settings got messed up. I'm going to have a moderator move this to the Am I Infected forum to make sure your PC is clear.
Proud system builder, modder, and watercooler.

GitHub | SoundCloud | Keybase

#3 M_Shane_H

M_Shane_H
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:43 AM

Posted 21 April 2016 - 02:01 PM

thanks ....ive seen many issues seem to get fixed with help on this site ...i am impressed with the amount of effort and input people have here when it comes to helping someone! 



#4 ScathEnfys

ScathEnfys

    Bleeping Butterfly


  • Members
  • 1,375 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Not Telling
  • Location:Deep in the Surface Web
  • Local time:11:43 AM

Posted 21 April 2016 - 02:14 PM

You're welcome :) unfortunately I am still in training and am not allowed to help with virus issues yet, but I am sure you will have an experienced helper aiding you soon :)
Proud system builder, modder, and watercooler.

GitHub | SoundCloud | Keybase




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users