Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

problem in my lan network


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 madvari

madvari

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:45 AM

Posted 25 January 2016 - 02:23 AM

hi

i have a LAN network with 12 clients. all of them work properly,but recently i added one other client to the network. this client is 100 mbps and doesn't viewed in the network, but in the properties page of connection, send is 140 and recieve is 0

i use minitoolbox and it prepaired bellow result. whats is problem?

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

MiniToolBox by Farbar  Version: 02-11-2015
Ran by topsystem (administrator) on 20-01-2016 at 18:08:12
Running from "C:\Documents and Settings\topsystem\Desktop"
Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 (X86)
Model: GA-VT890P Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
Boot Mode: Normal
***************************************************************************
 
========================= Flush DNS: ===================================
 
 
Windows IP Configuration
 
 
 
Successfully flushed the DNS Resolver Cache.
 
 
========================= IE Proxy Settings: ============================== 
 
Proxy is not enabled.
No Proxy Server is set.
 
"Reset IE Proxy Settings": IE Proxy Settings were reset.
========================= Hosts content: =================================
127.0.0.1       localhost
========================= IP Configuration: ================================
 
VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter = Local Area Connection 8 (Connected)
 
 
# ---------------------------------- 
# Interface IP Configuration         
# ---------------------------------- 
pushd interface ip
 
 
# Interface IP Configuration for "Local Area Connection 8"
 
set address name="Local Area Connection 8" source=static addr=192.168.1.74 mask=255.255.255.0
set address name="Local Area Connection 8" gateway=192.168.1.1 gwmetric=0
set dns name="Local Area Connection 8" source=static addr=85.15.1.10 register=PRIMARY
add dns name="Local Area Connection 8" addr=85.15.1.12 index=2
set wins name="Local Area Connection 8" source=static addr=none
 
 
popd
# End of interface IP configuration
 
 
 
 
Windows IP Configuration
 
 
 
        Host Name . . . . . . . . . . . . : hesbdari
 
        Primary Dns Suffix  . . . . . . . : 
 
        Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
 
        IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
 
        WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
 
 
 
Ethernet adapter Local Area Connection 8:
 
 
 
        Connection-specific DNS Suffix  . : 
 
        Description . . . . . . . . . . . : VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
 
        Physical Address. . . . . . . . . : 00-1A-4D-9C-E6-82
 
        Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
 
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.74
 
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
 
        Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
 
        DNS Servers . . . . . . . . . . . : 85.15.1.10
 
                                            85.15.1.12
 
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
Server:  UnKnown
Address:  85.15.1.10
 
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
Ping request could not find host google.com. Please check the name and try again.
 
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
Server:  UnKnown
Address:  85.15.1.10
 
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
Ping request could not find host yahoo.com. Please check the name and try again.
 
 
 
Pinging 127.0.0.1 with 32 bytes of data:
 
 
 
Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
 
Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
 
 
 
Ping statistics for 127.0.0.1:
 
    Packets: Sent = 2, Received = 2, Lost = 0 (0% loss),
 
Approximate round trip times in milli-seconds:
 
    Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms
 
===========================================================================
Interface List
0x1 ........................... MS TCP Loopback interface
0x2 ...00 1a 4d 9c e6 82 ...... VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter - Packet Scheduler Miniport
===========================================================================
===========================================================================
Active Routes:
Network Destination        Netmask          Gateway       Interface  Metric
          0.0.0.0          0.0.0.0      192.168.1.1    192.168.1.74  20
        127.0.0.0        255.0.0.0        127.0.0.1       127.0.0.1  1
      192.168.1.0    255.255.255.0     192.168.1.74    192.168.1.74  20
     192.168.1.74  255.255.255.255        127.0.0.1       127.0.0.1  20
    192.168.1.255  255.255.255.255     192.168.1.74    192.168.1.74  20
        224.0.0.0        240.0.0.0     192.168.1.74    192.168.1.74  20
  255.255.255.255  255.255.255.255     192.168.1.74    192.168.1.74  1
Default Gateway:       192.168.1.1
===========================================================================
Persistent Routes:
  None
========================= Winsock entries =====================================
 
Catalog5 01 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog5 02 C:\WINDOWS\system32\winrnr.dll [16896] (Microsoft Corporation)
Catalog5 03 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog5 04 C:\WINDOWS\system32\nwprovau.dll [142336] (Microsoft Corporation)
Catalog9 01 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 02 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 03 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 04 C:\WINDOWS\system32\rsvpsp.dll [92672] (Microsoft Corporation)
Catalog9 05 C:\WINDOWS\system32\rsvpsp.dll [92672] (Microsoft Corporation)
Catalog9 06 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 07 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 08 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 09 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 10 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 11 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 12 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 13 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 14 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 15 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 16 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 17 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
Catalog9 18 C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll [245248] (Microsoft Corporation)
 
========================= Event log errors: ===============================
 
Application errors:
==================
Error: (01/20/2016 05:45:56 PM) (Source: MSSHA) (User: )
Description: The Windows Security Health Agent failed to complete an offline scan.
Failure Code: 80248015.
 
Error: (01/19/2016 06:55:03 PM) (Source: Application Hang) (User: )
Description: Hanging application autorun.exe, version 8.0.6.0, hang module hungapp, version 0.0.0.0, hang address 0x00000000.
 
Error: (01/19/2016 12:32:54 AM) (Source: EventSystem) (User: )
Description: The COM+ Event System detected an inconsistency in its internal state.  The assertion "GetLastError() == 122L" failed at line 162 of d:\comxp_sp3\com\com1x\src\events\shared\sectools.cpp.  Please contact Microsoft Product Support Services to report this error.
 
Error: (01/19/2016 12:28:03 AM) (Source: EventSystem) (User: )
Description: The COM+ Event System detected an inconsistency in its internal state.  The assertion "GetLastError() == 122L" failed at line 162 of d:\comxp_sp3\com\com1x\src\events\shared\sectools.cpp.  Please contact Microsoft Product Support Services to report this error.
 
Error: (07/18/2015 12:40:45 AM) (Source: Application Hang) (User: )
Description: Hanging application mshta.exe, version 6.0.2900.2180, hang module hungapp, version 0.0.0.0, hang address 0x00000000.
 
Error: (07/17/2015 01:55:56 PM) (Source: crypt32) (User: )
Description: Failed auto update retrieval of third-party root list sequence number from: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootseq.txt> with error: This network connection does not exist.
 
Error: (07/17/2015 01:55:56 PM) (Source: crypt32) (User: )
Description: Failed auto update retrieval of third-party root list sequence number from: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootseq.txt> with error: This network connection does not exist.
 
Error: (07/17/2015 01:55:55 PM) (Source: crypt32) (User: )
Description: Failed auto update retrieval of third-party root list sequence number from: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootseq.txt> with error: This network connection does not exist.
 
Error: (07/17/2015 01:55:55 PM) (Source: crypt32) (User: )
Description: Failed auto update retrieval of third-party root list sequence number from: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootseq.txt> with error: The server name or address could not be resolved
 
 
System errors:
=============
Error: (01/20/2016 05:45:21 PM) (Source: 0) (User: )
Description: E:
 
Error: (01/20/2016 05:45:21 PM) (Source: 0) (User: )
Description: D:
 
Error: (01/20/2016 05:45:21 PM) (Source: 0) (User: )
Description: E:
 
Error: (01/20/2016 05:45:21 PM) (Source: 0) (User: )
Description: D:
 
Error: (01/20/2016 05:45:21 PM) (Source: Service Control Manager) (User: )
Description: The following boot-start or system-start driver(s) failed to load: 
ViPrt
 
Error: (01/20/2016 05:45:11 PM) (Source: NETLOGON) (User: )
Description: This computer is configured as a member of a workgroup, not as
a member of a domain. The Netlogon service does not need to run in this
configuration.
 
Error: (01/20/2016 04:54:02 PM) (Source: 0) (User: )
Description: \Device\Ide\IdePort1
 
Error: (01/20/2016 04:49:28 PM) (Source: 0) (User: )
Description: \Device\Ide\IdePort1
 
Error: (01/20/2016 04:35:50 PM) (Source: 0) (User: )
Description: E:
 
Error: (01/20/2016 04:35:50 PM) (Source: 0) (User: )
Description: D:
 
 
Microsoft Office Sessions:
=========================
Error: (01/20/2016 05:45:56 PM) (Source: MSSHA)(User: )
Description: 80248015
 
Error: (01/19/2016 06:55:03 PM) (Source: Application Hang)(User: )
Description: autorun.exe8.0.6.0hungapp0.0.0.000000000
 
Error: (01/19/2016 12:32:54 AM) (Source: EventSystem)(User: )
Description: d:\comxp_sp3\com\com1x\src\events\shared\sectools.cpp162GetLastError() == 122L
 
Error: (01/19/2016 12:28:03 AM) (Source: EventSystem)(User: )
Description: d:\comxp_sp3\com\com1x\src\events\shared\sectools.cpp162GetLastError() == 122L
 
Error: (07/18/2015 12:40:45 AM) (Source: Application Hang)(User: )
Description: mshta.exe6.0.2900.2180hungapp0.0.0.000000000
 
Error: (07/17/2015 01:55:56 PM) (Source: crypt32)(User: )
 
Error: (07/17/2015 01:55:56 PM) (Source: crypt32)(User: )
 
Error: (07/17/2015 01:55:55 PM) (Source: crypt32)(User: )
 
Error: (07/17/2015 01:55:55 PM) (Source: crypt32)(User: )
 
 
=========================== Installed Programs ============================
 
Adobe AIR (HKLM\...\{A0087DDE-69D0-11E2-AD57-43CA6188709B}) (Version: 3.7.0.1530 - Adobe Systems Incorporated) Hidden
Adobe AIR (HKLM\...\Adobe AIR) (Version: 3.7.0.1530 - Adobe Systems Incorporated)
Adobe Flash Player 18 ActiveX (HKLM\...\Adobe Flash Player ActiveX) (Version: 18.0.0.232 - Adobe Systems Incorporated)
Adobe Flash Player 18 NPAPI (HKLM\...\Adobe Flash Player NPAPI) (Version: 18.0.0.232 - Adobe Systems Incorporated)
Adobe Shockwave Player 12.1 (HKLM\...\Adobe Shockwave Player) (Version: 12.1.8.158 - Adobe Systems, Inc.)
chapyar (HKLM\...\{14B2FD79-3D25-41AC-8151-1AFC140F89CC}) (Version: 4.001.053 - CNP RAYAN)
DriverPack Solution Updater (HKCU\...\DRPSu Updater) (Version: 0.0.25 - DriverPack Solution)
Java 7 Update 21 (HKLM\...\{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217021FF}) (Version: 7.0.210 - Oracle)
Java Auto Updater (HKLM\...\{4A03706F-666A-4037-7777-5F2748764D10}) (Version: 2.1.9.5 - Sun Microsystems, Inc.) Hidden
Microsoft .NET Framework 4 Client Profile (HKLM\...\Microsoft .NET Framework 4 Client Profile) (Version: 4.0.30319 - Microsoft Corporation)
Microsoft .NET Framework 4 Extended (HKLM\...\Microsoft .NET Framework 4 Extended) (Version: 4.0.30319 - Microsoft Corporation)
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.17 (HKLM\...\{9A25302D-30C0-39D9-BD6F-21E6EC160475}) (Version: 9.0.30729 - Microsoft Corporation)
NVIDIA Display Control Panel (HKLM\...\{B2FE1952-0186-46c3-BAEC-A80AA35AC5B8}_Display.ControlPanel) (Version: 6.14.12.7061 - NVIDIA Corporation)
Realtek High Definition Audio Driver (HKLM\...\{F132AF7F-7BCA-4EDE-8A7C-958108FE7DBC}) (Version: 5.10.0.6886 - Realtek Semiconductor Corp.)
smsManager (HKLM\...\{56563BA9-C015-40EC-99AA-9B95C99D6D53}) (Version: 1.0.0 - CNP RAYAN)
swMSM (HKLM\...\{612C34C7-5E90-47D8-9B5C-0F717DD82726}) (Version: 12.0.0.1 - Adobe Systems, Inc) Hidden
VIA Rhine-Family Fast-Ethernet Adapter (HKLM\...\VN_VUIns_Rhine_VIA) (Version:  - )
WebFldrs XP (HKLM\...\{350C97B0-3D7C-4EE8-BAA9-00BCB3D54227}) (Version: 9.50.7523 - Microsoft Corporation) Hidden
 
========================= Devices: ================================
 
Name: VIA ATA Channel
Description: VIA ATA Channel
Class Guid: {4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Manufacturer: VIA
Service: ViPrt
Device ID: PCIIDE\IDECHANNEL\4&2A6E7B20&0&0
Problem: : This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)
Resolution: Update the driver
 
Name: VIA ATA Channel
Description: VIA ATA Channel
Class Guid: {4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Manufacturer: VIA
Service: ViPrt
Device ID: PCIIDE\IDECHANNEL\4&2A6E7B20&0&1
Problem: : This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)
Resolution: Update the driver
 
 
========================= Memory info: ===================================
 
Percentage of memory in use: 29%
Total physical RAM: 1023.48 MB
Available physical RAM: 720.56 MB
Total Virtual: 2460.57 MB
Available Virtual: 2254.68 MB
 
========================= Partitions: =====================================
 
2 Drive c: () (Fixed) (Total:19.53 GB) (Free:10.3 GB) NTFS
3 Drive d: () (Fixed) (Total:19.53 GB) (Free:19.11 GB) NTFS
4 Drive e: () (Fixed) (Total:16.84 GB) (Free:16.58 GB) NTFS
5 Drive f: (Drivers) (CDROM) (Total:5.93 GB) (Free:0 GB) CDFS
6 Drive g: (PARDIS) (Removable) (Total:3.75 GB) (Free:2.86 GB) FAT
 
========================= Users: ========================================
 
User accounts for \\HESBDARI
 
Administrator            ASPNET                   Guest                    
HelpAssistant            SUPPORT_388945a0         topsystem                
 
========================= Minidump Files ==================================
 
No minidump file found
 
========================= Restore Points ==================================
 
19-01-2016 14:49:29 System Checkpoint
19-01-2016 15:23:58 Installed smsManager
19-01-2016 15:26:11 Installed chapyar
19-01-2016 16:40:06 DriverPack Solution 13
19-01-2016 16:40:53 DriverPack Solution 13
19-01-2016 16:57:00 DriverPack Solution 13
19-01-2016 21:19:29 DriverPack Solution 13
19-01-2016 22:36:18 DriverPack Solution 13
 
**** End of log ****

Edited by hamluis, 25 January 2016 - 06:37 AM.
Moved from Introductions to Networking - Hamluis.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Wand3r3r

Wand3r3r

  • Members
  • 2,027 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:15 PM

Posted 25 January 2016 - 11:29 AM

Since you are using a static ip address are you sure you have the correct network subnet? i.e x.x.1.x

Try a different cable. Try a different port in the router/switch.  You certainly are not going beyond the pc.

Look into updating the Ethernet driver.

 

Otherwise I would think you have a bad nic in the pc and it needs to be replaced.



#3 madvari

madvari
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:45 AM

Posted 26 January 2016 - 12:04 AM



#4 madvari

madvari
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:45 AM

Posted 26 January 2016 - 12:21 AM

i apply all of your instruction, but problem does not resolved

my IP: 192.168.1.74

Default Gateway: 192.168.1.1

Subnet: 255.255.255.0



#5 Wand3r3r

Wand3r3r

  • Members
  • 2,027 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:15 PM

Posted 26 January 2016 - 09:34 PM

"Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No"

 

That means you assigned that address and gateway.  The question was did you assign it right?  Is that the gateway on other devices that have internet on your network?



#6 madvari

madvari
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:45 AM

Posted 27 January 2016 - 09:25 AM

yes



#7 Wand3r3r

Wand3r3r

  • Members
  • 2,027 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:15 PM

Posted 27 January 2016 - 10:54 AM

What happens when you set to dhcp = yes?

The other 11 devices also static?  If so can you post a ipconfig /all via a command prompt from a working machine?



#8 importnerd

importnerd

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:09:15 PM

Posted 27 January 2016 - 10:57 AM

Hello, 

 

Is the static IP address that you assigned within the DHCP pool on your network? Also have you tried pinging the ip address from another device to see if you receive and response? 



#9 madvari

madvari
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:45 AM

Posted 27 January 2016 - 11:57 PM

i assign static ip for all computers on network. i ping this system from all other cilents,but no ping applied



#10 Wand3r3r

Wand3r3r

  • Members
  • 2,027 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:06:15 PM

Posted 28 January 2016 - 10:05 AM

Make sure the firewall on that pc is allowing icmp/ping traffic.  Still waiting for the ipconfig /all from a working pc



#11 madvari

madvari
  • Topic Starter

  • Members
  • 6 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:45 AM

Posted 30 January 2016 - 01:29 AM

today, i change the mode of cable coloring, thus problem resolved






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users