Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Open bios, windows not starting


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 absss

absss

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  

Posted 14 January 2016 - 11:15 AM

Hello

I have got laptop Medion akoya e6239. 

When i press power button computer is turning on after there is MEDION logo and after that there is wrote checking media preference and it's open bios. and the screen where is wrote checking media preference is very fast less then one second.
I have bios aptio 2013 american megatrends 
Version 612
I can't change any priorities for hdd and dvd 
I trade to make usb bootable with windows 7 but it dosen't show up in bios 
And i can see my hdd and dvd in advenced settings - sata configuration not  in boot.
In boot i can see priorities 

UEFI: IP4 realtek pcie fe family controller
UEFI: IP6 realtek pcie fe family controller

I am stuck, can anyone help me ? 
 



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,091 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:03:38 AM

Posted 14 January 2016 - 05:51 PM

I do not understand the problem that you are having.

Is it that you cannot boot to Windows?

Is it that you always boot to the BIOS?

Is it that the system always shows it wants to boot, then something with "PXE" comes up?

Is it something else?

 

Also, why are you installing W7 on a UEFI system?

It's possible, but it's not going to be easy for us.


My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users