Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

No disk drive detected in Winblows 10 : Doesn't work right edition


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 PC_Fanatic

PC_Fanatic

  • Members
  • 31 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:29 AM

Posted 07 January 2016 - 11:00 PM

The disk drive is physically working and connected properly to the motherboard. I can open it, put in a disk, see the light flashing and hear it humming. But cds/dvds do not run despite autoplay being enabled. There is no icon for the drive in explorer, but it does appear in device manager as SlimType DVD A DS8A5SH (double listing).

 

Worked when I had Winblows 7 : Sometimes works edition.

 

Any solutions?

 

Specs : Gateway Laptop + Winblows 10 64 bit



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 wfallon

wfallon

  • Members
  • 52 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:29 AM

Posted 11 January 2016 - 07:38 AM

Uninstall both, let windows try to find it. May take several times.

 

If that doesn't work, one of these does:

 

     https://support.microsoft.com/en-us/kb/314060

 

Bill



#3 PC_Fanatic

PC_Fanatic
  • Topic Starter

  • Members
  • 31 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:29 AM

Posted 12 January 2016 - 12:32 AM

Uninstall both, let windows try to find it. May take several times.

 

If that doesn't work, one of these does:

 

     https://support.microsoft.com/en-us/kb/314060

 

Bill

 

Thank's for replying. I uninstalled both, as I have once before. The last time they came back, this time, the drivers are gone and I can't find them anywhere online.

 

Dammit all............

 

My product model : NV55C49u-373G32Mnkk


Edited by PC_Fanatic, 12 January 2016 - 12:33 AM.


#4 PC_Fanatic

PC_Fanatic
  • Topic Starter

  • Members
  • 31 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:29 AM

Posted 12 January 2016 - 11:38 PM

Got the drivers back, still no luck.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users