Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Kaspersky Rescue Disk warns of 'Packed.Win32.Krap.hc' trojan - but maybe not ?


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 Lefty Widdagun

Lefty Widdagun

  • Members
  • 48 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:41 PM

Posted 22 November 2015 - 06:42 PM

HISTORY: 
Began experiencing general system slow downs almost 2 weeks ago, noting Panda A-V was 
using a lot of system resources. First tried to stop it, but was unable; returned to a 
restore point, but no change. In safe mode ran Malwarebytes: nothing found. Ran Panda 
Cloud: nothing found. In real-time A-V programs didn't work, lost network connection. Very 
slow to load profile, black screen then very slow to load desktop icons, gadgets, etc. A 
'Personalized settings' dialogue box appears against the black field until desktop finally 
appears. Received a 'Windows Copy not valid' message, though this was validly purchased 
and accepted at previous validation upon install. After multiple attempts  and re-burns,  
was able to run Kaspersky Rescue Disk and received the warning about the 
'Packed.Win32.Krap.hc' trojan and removed it...maybe...
 
Ran Rkill64: found nothing; ran Combofix: prompted that Win Essentials was running, so 
disabled it; showed Panda was running but task manager showed that it wasn't? so ran 
Combofix, showed 2 infections and removed them... Ran Panda agian and only found some 
tracking cookies.
Over a week of running scans - Malwawrebytes, Rkill, Trend HouseCalls: nothing found.
 
Current state: 
Upon startup, a long time before the blue circle at Network Connection on Task bar 
disappears, can get to the internet, but that, like all other apps very slow to load, with 
long delays. 
Unable to get to 'ADD/REMOVE PROGRAMS' out of Control Panel; unable to get to Network and 
Sharing, Network List Service disable and can't turn it on; unable to delete 
folders/applications on the external hard drives, unable to install a restore point. Have 
found 'password protected' files that I can not delete from what looks like third party 
apps [at c:   /applets/Youku/ikucmc.exe ]. Also noted "Terendo Tunneling Pseudo-Interface' 
listed in Device Manager with a yellow ! and tried to update the driver, but unable to do 
so, so disabled it; rebooted and it disappeared. Ran sfc /scannow and shows corrupted 
system files that can't be restored.
System is generally responding faster than before, but certain critical functions 
(file/folder removal - 1 2TB EHD is full and needs to be emptied, but can't do so) and Add/Remove Programs does not respond etc.
Logs from previous scans are avialable if required...
 
SYSTEM SPECS:
Home made system almost 4 years running:  Windows 7 SP1 on AMD Athlon II x64 640 (3 GHz) 
in ASUS M4A87TD mobo, 16 GB ram, with ATI Radeon HD 5770 series graphic card; 1 internal 
2TB Samsung HD and 2 2TB EHD: Seagate and WD and 2 optical -DVD - drives, 6 TB total 
scanning space with every A-V scan...
 
And just about exhausted my resources with this effort and ready to reinstall the OS etc. 
but uncertain of what has been backed up after many previous attempts, whether the backup 
EHD folders are infected or the integrity of the MBR etc, even if I ran Kill Disk or WipeDisk or another such utility...  


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 boopme

boopme

    To Insanity and Beyond


  • Global Moderator
  • 73,221 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:NJ USA
  • Local time:06:41 PM

Posted 23 November 2015 - 02:19 PM

Hello, having run ComboFix, please repost this issue with that ComboFix in a new topic here.
Let me know if that went OK.

Virus, Trojan, Spyware, and Malware Removal Logs
How do I get help? Who is helping me?For the time will come when men will not put up with sound doctrine. Instead, to suit their own desires, they will gather around them a great number of teachers to say what their itching ears want to hear....Become a BleepingComputer fan: Facebook

#3 Lefty Widdagun

Lefty Widdagun
  • Topic Starter

  • Members
  • 48 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:05:41 PM

Posted 23 November 2015 - 05:49 PM

Thank you. I have posted this to the other forum



#4 boopme

boopme

    To Insanity and Beyond


  • Global Moderator
  • 73,221 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:NJ USA
  • Local time:06:41 PM

Posted 23 November 2015 - 09:48 PM

Now that your log is properly posted, you should NOT make further changes to your computer (install/uninstall programs, use special fix tools, delete files, edit the registry, etc) unless advised by a Malware Removal Team member, nor should you continue to ask for help elsewhere. Doing so can result in system changes which may not show it the log you already posted. Further, any modifications you make on your own may cause confusion for the helper assisting you and could complicate the malware removal process which would extend the time it takes to clean your computer.
From this point on the Malware Removal Team should be the only members that you take advice from, until they have verified your log as clean.
Please be patient. It may take a while to get a response because the Malware Removal Team members are very busy working logs posted before yours. They are volunteers who will help you out as soon as possible. Once you have made your post and are waiting, please DO NOT make another reply until it has been responded to by a member of the Malware Removal Team. Generally the staff checks the forum for postings that have 0 replies as this makes it easier for them to identify those who have not been helped. If you post another response there will be 1 reply. A team member, looking for a new log to work may assume another MRL Team member is already assisting you and not open the thread to respond.
The current wait time is 1 - 5 days and ALL logs are answered.
If HelpBot replies to your topic, PLEASE follow Step One so it will report your topic to the team members.
To avoid confusion, I am closing this topic.
How do I get help? Who is helping me?For the time will come when men will not put up with sound doctrine. Instead, to suit their own desires, they will gather around them a great number of teachers to say what their itching ears want to hear....Become a BleepingComputer fan: Facebook




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users