Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Task Bar Icon not showing


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 janeygee

janeygee

  • Members
  • 34 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:SW France
  • Local time:04:33 PM

Posted 21 November 2015 - 10:00 AM

Hi,

I have just updated Windows 10 to Version 1501. I had to install Windows 10 from the Microsoft Update site, as the auto Update stalled 3 times at 91% .

Since then, when I open Mail from the Start Screen, although it opens OK , and there is a white horizontal line on the task bar, the Mail Icon is not there.

If I hold the cursor over the area where the icon should be, the small display comes up and I can click and open it from there OK, just the icon is missing.

Any advice would be very welcome.


What is morally wrong can never be politically correct

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,091 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:11:33 AM

Posted 24 November 2015 - 07:18 AM

I can't help with Mail issues, but here's some suggestions for updating W10 (it may help with the Mail):

 

Otherwise this tends to look similar to many other problems that we've seen with W10 being installed on well-used systems.

There's a couple of things to try:
1)  Run the following command in a Powershell window that's run as an Administrator in order to re-register the Windows Store apps:

Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
From this article:  http://www.thewindowsclub.com/re-register-windows-store-apps
Be sure that Edge is closed (in Task Manager).  Cortana will spit an error as it's still running - don't worry about that for now.

2)  Uninstall your antivirus, then use the removal tool for it (there's a list of most of them here:  http://www.carrona.org/avuninst.html ), then install a freshly downloaded, W10 compatible version.  Some A/V have difficulties with the upgrade, so removing them and then reinstalling them will help how they run.

3)  Download fresh copies of the latest, W10 compatible audio and video drivers for your system.  Then uninstall the current versions from your system.  Then install the freshly downloaded versions.

4)  Get ALL available Windows Updates

5)  Get ALL available, W10 compatible drivers/programs from the manufacturer's website.  If some aren't compatible w/W10, check here about uninstalling them.

6)  Get ALL available, W10 compatible drivers/programs for any add-on hardware and any software that you installed previously.  If they aren't compatible, please uninstall them.

My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users