Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

HP desktop - No internet / packets sent or received


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 BrownDevil

BrownDevil

  • Members
  • 9 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:27 AM

Posted 11 November 2015 - 12:50 PM

Hello,

 

I have an HP Pavillion a1547c running XP Pro SP3. Customer complained of no internet a few days after he got it back from me, all I did initially was backup QuickBooks company file. Internet worked. He said, "nothing happened, nobody messed with anything."

 

My troubleshooting steps I've taken with no success.

 

Ruled out any virus infections

Ran CCleaner

rebooted modem/router

Attempted to release/renew IP - IPCONFIG command not allowed

reset winsock

reset tcp/ip stack

reset firewall

ip and DNS both set to obtain automatically

updated NIC driver

used old USB to Ethernet adapter - showed connected but no packet activity

disabled onboard LAN and installed NEW NIC with same results

 

Other info
Firewall will not start

No active a/v product installed

connections set to automatic on Internet Options

Same results in safe mode w/ networking

 

Thanks!

Robert


Edited by hamluis, 11 November 2015 - 01:59 PM.
Moved from XP to Am I Infected - Hamluis.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 blueelvis

blueelvis

    Bleep Blop Bleep


  • Malware Response Team
  • 1,666 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:India
  • Local time:03:57 PM

Posted 14 November 2015 - 11:47 AM

Hi Robert & Welcome to the forums ^_^,

 

In the first paragraph of your post, you state that you took a backup of the Quickbooks file and internet started working. Could you please tell me what happened then that led to you troubleshooting the system?

 

 

 

-Pranav


Member of the Bleeping Computer A.I.I. early response team!


In case I have been helping you and you haven't received a reply from me in 48 hours, please feel free to PM me. Anything else? Still feel free to PM me :)

Did you read this? http://omgdebugging.com/5-tips-for-getting-the-best-bang-for-the-buck-at-fast-food-joints/




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users