Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Odd network issue possibly involving CISCO router


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 ThatGeek5410

ThatGeek5410

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:22 AM

Posted 22 September 2015 - 12:58 PM

I'm having a very odd issue in my classroom which even has the instructor stumped.
 
I'm using a CISCO 1841 router, CISCO Catalyst 2950 switch, one computer running Windows 10, and another computer running Windows Server 2008 R2.
 
Not much has been done with the switch, it's pretty much running factory defaults and all interfaces are up and up.  The only changes I have done to the router is noshut on both interfaces, assigned the IP address for 0/0 192.168.1.160\24, fa0/1 was assigned 192.168.2.41\29 and IP route was set to 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.1.1 
 
The WIN10 assigned 192.168.2.42\29 and the Server 2008 192.168.2.43\29. The issue I am experiencing is that only one of the systems on the switch will have internet access (for some time it has been my PC that has internet access now it is only the server. if I remove the 1841 from the equation there is no issue. Additionally the router can ping my PC and server and vice versa and the router can ping websites. I'm really stuck here so any suggestions would help me out a great deal.
 
Thanks in advance.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Wand3r3r

Wand3r3r

  • Members
  • 2,027 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:08:22 AM

Posted 22 September 2015 - 01:17 PM

what interface is 192.168.1.1 assigned to?



#3 ThatGeek5410

ThatGeek5410
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:22 AM

Posted 22 September 2015 - 01:42 PM

what interface is 192.168.1.1 assigned to?

That is a router for the computer lab that in turn goes to the WAN link.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users