Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Dealing with 'Class not registered' reports


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 clayto

clayto

  • Members
  • 475 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:06:11 AM

Posted 20 September 2015 - 08:15 AM

In my new W10 I am getting 'Class not registered" reports and the link does not open, in fact it may be the majority of the new links created by the upgrade which are affected.  How do I deal with this?  The mass of material I find by searching is confusing me and doe not lead me to appropriate action.



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 usasma

usasma

    Still visually handicapped (avatar is memory developed by my Dad


  • BSOD Kernel Dump Expert
  • 25,091 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Southeastern CT, USA
  • Local time:01:11 AM

Posted 23 September 2015 - 04:58 PM

Try this:

 

Please attempt to fix your DCOM errors by doing this:

Go to Start, and then to Run (or the Win and R keys)
Type in "dcomcnfg" (without the quotes) and press Enter

In the Component Services window that opens, go to the left hand pane and double click on:
- Component Services, then on
- Computers, then on
- My Computer, then on
- DCOM Config
If it asks you to register any of the components, click Yes
This may happen several times if there are several unregistered components

Once you're finished, close the window and reboot the computer.
Check to see if the problems are fixed.
NOTE:  This is a generic "fix" for DCOM errors.  If it does not fix your problems, please post back.

 

And then try this (the first step is the most likely IMO).  This is a canned speech that I use, but I thought that the entire text might be helpful.:

 

Otherwise this tends to look similar to many other problems that we've seen with W10 being installed on well-used systems.

There's a couple of things to try:
1)  Run the following command in a Powershell window that's run as an Administrator in order to re-register the Windows Store apps:

Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
From this article:  http://www.thewindowsclub.com/re-register-windows-store-apps

2)  Uninstall your antivirus, then use the removal tool for it (there's a list of most of them here:  http://www.carrona.org/avuninst.html ), then install a freshly downloaded, W10 compatible version.  Some A/V have difficulties with the upgrade, so removing them and then reinstalling them will help how they run.

3)  Download fresh copies of the latest, W10 compatible audio and video drivers for your system.  Then uninstall the current versions from your system.  Then install the freshly downloaded versions.

4)  Get ALL available Windows Updates

5)  Get ALL available, W10 compatible drivers/programs from the manufacturer's website.  If some aren't compatible w/W10, check here about uninstalling them.

6)  Get ALL available, W10 compatible drivers/programs for any add-on hardware and any software that you installed previously.  If they aren't compatible, please uninstall them.

If this doesn't fix things, then post back so we can discuss the following options:
- continuing to attempt to fix this copy of the OS
- Reset of the OS (considering both the "Keep My Files" and the "Remove Everything" options)
- revert to the previous OS
- revert to the previous OS with another attempt at installing W10 (I don't recommend this)
- clean install of the previous OS
- clean install of the previous OS, then update to W10
- W10 clean install

My browser caused a flood of traffic, sio my IP address was banned. Hope to fix it soon. Will get back to posting as soon as Im able.

- John  (my website: http://www.carrona.org/ )**If you need a more detailed explanation, please ask for it. I have the Knack. **  If I haven't replied in 48 hours, please send me a message. My eye problems have recently increased and I'm having difficult reading posts. (23 Nov 2017)FYI - I am completely blind in the right eye and ~30% blind in the left eye.<p>If the eye problems get worse suddenly, I may not be able to respond.If that's the case and help is needed, please PM a staff member for assistance.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users