Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Laptop's sound suddenly quit playing. Tried everything can think of


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 angelgabbby

angelgabbby

  • Members
  • 5 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:Tulsa Oklahoma
  • Local time:11:06 PM

Posted 05 September 2015 - 05:26 PM

   Hello. I have a Toshiba l505-s  5988   that I recently upgraded from windows 8 to windows 10 with no issues. Everything has worked fine. Suddenly yesterday my sound stopped working. The sound bars show there's sound playing, but there isn't. No it isnt muted anywhere. I have ran Microsoft's troubleshooter, but it finds no problem. I tried system restoring, but it still didn't fix it. I have uninstalled all audio drivers (2 drivers under AUDIO- microphone, speakers + 1 alternate "stereo mix"; 1 under SOUND/VIDEO; 1 under SYSTEM DEVICES "High Def Audio Controller") & tried even installing them straight from Toshiba's support site & from Realteks support site. By default it shows 1component under " playback", 2 components under " recording" so I've tried every combination of defaults & which is disabled, and only get the same result. I've had this same odd thing happen 1 other time a few years ago with I think my old hp laptop (possibly this one instead), and I know I tried so many billion of weird things that I do not remember at all what fixed it. Could anybody PLEASE help?

 

P.S. Headphone jack has never worked so I cannot try it. Also laptop stays stationary so nothing internal should have came loose

 

SUMMARY OF WHAT IVE TRIED

  • Isnt muted
  • microsoft troubleshooter found no problem
  • system restore didn't fix it
  • updated drivers (which had no updates)
  • uninstalled drivers & reinstalled from Toshiba & from Realtek
  • tried disabling & making default each Playback & Recording combo
  • Posted on Toshiba Community Forums, no help

 

:clapping: Thank you for your time any assistance! :love4u: 



BC AdBot (Login to Remove)

 


m

#2 angelgabbby

angelgabbby
  • Topic Starter

  • Members
  • 5 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Location:Tulsa Oklahoma
  • Local time:11:06 PM

Posted 07 September 2015 - 05:20 AM

Just thought I'd let yall know that I have sound again - just not SURE what fixed it.

I screwed around with installing /uninstalling different of its audio drivers again. Then I put linex (Ubuntu) on a usb & rebooted into it but still had no sound coming out. I figured it was screwed then. I TOTALLY shut down laptop (which I had also done 1x before when this mess had just started, but had no luck before either), then turned it back on. Suddenly I had sound! What is even more interesting is I had disabled windows updates, so it didn't get or fix the correct drivers from there! Also the drivers that it started working with is the ones manufactured by Microsoft, not the realteks (which I had alsotried a billion times)... But WHO CARES - IT IS WORKING !!!
 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users