Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Disappearing horizontal lines on laptop screen


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 airsu66

airsu66

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:20 PM

Posted 20 July 2015 - 03:08 AM

Hello!
My problem started after I disassembled my laptop to add a harddrive and ram. Tried to do everything carefully but ended up damaging my keyboard anyways XD Everything else went smoothly though, but a day after the disassembly pink horizontal line 1 pixel in width appeared on the lower half of the screen. Then after I switched my laptop off for the night and booted in the morning almost the whole lower part of the screen was in pink lines and in that section the image updated inconsistently so that it froze for seconds and updated then. Moving the screen or pressing any point of the screen did not have any effect. However after a couple of minutes the lines started disapperiang by themselves until only 1 line was left, approximately in the same place as before... the lines did not come back ever while working. However after the laptop is left shut down for a longer time, the same repeats. Seems to me as if the heat up is helping? Now I have tried disassembling the laptop and reattaching what seems to me the screen connector on the motherboard, without improvement. External monitor is working without a problem. Touch functions normally even when the lower section of the screen is covered with lines.

Laptop Model: HP Pavilion Touchsmart 15 B156eo 

Here is the picture of what seems to be the only connectors going to the screen. Tried reattaching the right one and the left one. Central is wifi, should not be a concern?

Attached Files



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 airsu66

airsu66
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:11:20 PM

Posted 26 July 2015 - 11:41 AM

Weirdly, the problem disappeared itself today altogether, not a single line for now. Will update the thread after I follow the situation for some time.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users