Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Ports not forwarding


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 Mugenh

Mugenh

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:38 PM

Posted 07 July 2015 - 10:53 AM

So, I've been trying to forward my ports for a video game server for the last few days, but I have had no luck whatsoever in doing so. Being specific, I am trying to forward 7777 UDP, 27015 UDP, 8080 TCP, and 20560 UDP. I have tried opening these ports many times but to no avail- and I cannot say that I know what the issue is exactly. I am using a custom desktop PC, but since my router/modem is on the other side of my house, I use a wireless receiver to access the internet. And that is  actually the device I am using to attempt the port forward for my PC. And my router/modem is a Netgear B90-755044-15. I also want to note that I have made a static ip address, and that is what I've been using as the host device for the port forward. I have allowed the ports through windows firewall, as well. I am just really confused on what the issue is, and I'd appreciate any help that I can receive. 



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 CaveDweller2

CaveDweller2

  • Members
  • 2,629 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:07:38 PM

Posted 07 July 2015 - 11:11 AM

Can you run a tracert yahoo.com and post the results, please?


Hope this helps thumbup.gif

Associate in Applied Science - Network Systems Management - Trident Technical College


#3 Mugenh

Mugenh
  • Topic Starter

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:38 PM

Posted 07 July 2015 - 11:17 AM

Can you run a tracert yahoo.com and post the results, please?

 

This is my first time doing this, so no idea if I did it right (heck, I do not even know if this is what you were wanting), but here is this: 

traceroute to yahoo.com (98.139.183.24), 25 hops max, 60 byte packets

 1  184.173.144.1-static.reverse.softlayer.com (184.173.144.1)  1.219 ms  1.408 ms  1.524 ms

 2  ae13.dar01.sr01.wdc01.networklayer.com (208.43.118.156)  0.259 ms  0.294 ms  0.289 ms

 3  ae8.bbr01.eq01.wdc02.networklayer.com (173.192.18.196)  0.898 ms  1.189 ms  2.249 ms

 4  exchange-cust1.dc2.equinix.net (206.126.236.16)  0.812 ms  0.563 ms  0.837 ms

 5  ae-0.pat2.nyc.yahoo.com (216.115.100.93)  7.321 ms ae-4-0.pat1.nyc.yahoo.com (216.115.104.121)  7.070 ms ae-0.pat2.nyc.yahoo.com (216.115.100.93)  6.937 ms

 6  ae-2.pat2.bfz.yahoo.com (216.115.100.74)  19.547 ms ae-5.pat1.bfz.yahoo.com (216.115.96.65)  70.082 ms  14.754 ms

 7  ae-4.msr1.bf1.yahoo.com (216.115.100.25)  16.425 ms ae-3.msr2.bf1.yahoo.com (216.115.100.31)  19.163 ms ae-4.msr1.bf1.yahoo.com (216.115.100.25)  15.567 ms

 8  UNKNOWN-98-139-232-X.yahoo.com (98.139.232.91)  14.817 ms xe-1-1-1.clr1-a-gdc.bf1.yahoo.com (98.139.128.9)  20.380 ms  19.876 ms

 9  UNKNOWN-72-30-22-X.yahoo.com (72.30.22.35)  20.293 ms UNKNOWN-72-30-22-X.yahoo.com (72.30.22.41)  17.611 ms UNKNOWN-72-30-22-X.yahoo.com (72.30.22.37)  18.532 ms

10  po-14.bas1-7-prd.bf1.yahoo.com (98.139.129.225)  16.005 ms po-11.bas1-7-prd.bf1.yahoo.com (98.139.129.177)  15.495 ms po-15.bas2-7-prd.bf1.yahoo.com (98.139.129.243)  17.823 ms

11  * * *

12  * * *

13  * * *

14  * * *

15  * * *

16  * * *

17  * * *

18  * * *

19  * * *

20  * * *

21  * * *

22  * * *

23  * * *

24  * * *

25  * * *

Edited by Mugenh, 07 July 2015 - 11:23 AM.


#4 CaveDweller2

CaveDweller2

  • Members
  • 2,629 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:07:38 PM

Posted 07 July 2015 - 11:31 AM

Am I missing something or is there no private IP address in that?


Hope this helps thumbup.gif

Associate in Applied Science - Network Systems Management - Trident Technical College


#5 Mugenh

Mugenh
  • Topic Starter

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:38 PM

Posted 07 July 2015 - 11:42 AM

Am I missing something or is there no private IP address in that?

 

Hmm. I think you are correct... I am not seeing it either. Huh. Kind of makes this a tad more odd.


Edited by Mugenh, 07 July 2015 - 11:42 AM.


#6 Wand3r3r

Wand3r3r

  • Members
  • 2,027 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:38 PM

Posted 07 July 2015 - 11:55 AM

post the results of a ipconfig /all



#7 Mugenh

Mugenh
  • Topic Starter

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:38 PM

Posted 07 July 2015 - 11:59 AM

Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : Charles-PC
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : TP-LINK 450Mbps Wireless N Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : C4-6E-1F-17-E3-C1
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3523:7340:be3a:eb6f%15(Preferred)
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.254.66(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.254.254
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 398749215
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-56-96-02-40-16-7E-B4-EC-1F

   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 74.40.74.40
                                       74.40.74.41
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Hamachi:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Hamachi Network Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 7A-79-19-AF-26-DD
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2620:9b::19af:26dd(Preferred)
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::78ea:b580:ccc1:3a71%13(Preferred)
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 25.175.38.221(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.0.0.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, July 07, 2015 11:13:03 AM
   Lease Expires . . . . . . . . . . : Wednesday, July 06, 2016 11:15:10 AM
   Default Gateway . . . . . . . . . : 2620:9b::1900:1
                                       25.0.0.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 25.0.0.1
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 326793541
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-56-96-02-40-16-7E-B4-EC-1F

   DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
                                       fec0:0:0:ffff::2%1
                                       fec0:0:0:ffff::3%1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{9FD65A83-64FE-43B2-BE8A-A7E40619A6E9}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{93C683D5-929B-4944-BF5C-4E215CB53744}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Those are the results from ipconfig/all. As I said in my opening, I am using the wireless receiver for the port forwarding. 



#8 CaveDweller2

CaveDweller2

  • Members
  • 2,629 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:07:38 PM

Posted 07 July 2015 - 01:27 PM

Ya know, that ipconfig doesn't really clear up anything. lol


Hope this helps thumbup.gif

Associate in Applied Science - Network Systems Management - Trident Technical College


#9 Mugenh

Mugenh
  • Topic Starter

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:38 PM

Posted 07 July 2015 - 01:30 PM

Ya know, that ipconfig doesn't really clear up anything. lol

 

Ah. Well crap. So no ideas at all? I'm totally at a loss here. 



#10 CaveDweller2

CaveDweller2

  • Members
  • 2,629 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:07:38 PM

Posted 07 July 2015 - 02:03 PM

what is your ethernet plugged in to?


Hope this helps thumbup.gif

Associate in Applied Science - Network Systems Management - Trident Technical College


#11 Wand3r3r

Wand3r3r

  • Members
  • 2,027 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:38 PM

Posted 07 July 2015 - 02:18 PM

ipconfig confirms a static ip and a private ip at that.  Strange 192.168.254.254 didn't show up as a hop in the tracert. Almost like some software is stealthing/masking the private ip address.

 

What antivirus or software firewall are you running?



#12 Mugenh

Mugenh
  • Topic Starter

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:38 PM

Posted 07 July 2015 - 02:49 PM

what is your ethernet plugged in to?

My ethernet itself is not really plugged into anything, I do not have an ethernet on my PC at the moment, just the wireless receiver. 

 

 

ipconfig confirms a static ip and a private ip at that.  Strange 192.168.254.254 didn't show up as a hop in the tracert. Almost like some software is stealthing/masking the private ip address.

 

What antivirus or software firewall are you running?

 

I am running AVG antivirus, and the standard windows 7 firewall. 



#13 Wand3r3r

Wand3r3r

  • Members
  • 2,027 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:38 PM

Posted 07 July 2015 - 03:41 PM

Can you post a screen shot of the port forwarding page in the router?



#14 Mugenh

Mugenh
  • Topic Starter

  • Members
  • 12 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:38 PM

Posted 07 July 2015 - 11:52 PM

Can you post a screen shot of the port forwarding page in the router?

 

A tad late here, sorry, had work related stuff to deal with. Here is the screenshot: http://imgur.com/WQUILoO

 

I want to note that "CHARLES-PC" is the same ip as below it, 192.168.254.66, it for some reason just said the name instead of the ip.


Edited by Mugenh, 07 July 2015 - 11:53 PM.


#15 Wand3r3r

Wand3r3r

  • Members
  • 2,027 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:04:38 PM

Posted 08 July 2015 - 01:24 PM

Looks like we need to see the profiles.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users