Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Cd And Dvd Drives Not Detected


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 KBT42

KBT42

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:32 AM

Posted 29 June 2006 - 01:25 AM

i installed the nero 7 demo and had lots of problems with it, so i was uninstalling it but the uninstaller froze and i shut it down with the task manager and did a system restore and now my computer isn't detecting my cd rom or dvd rom drives anymore. they don't even show up under My Computer. I tried uninstalling them in the device manager and rebooting and I got a little icon saying "New Hardware Detected" but i still get the same error in device manager. "Windows successfully loaded the device driver for this hardware but cannot find the hardware device. (Code 41)" Any help would be greatly appreciated.

BC AdBot (Login to Remove)

 


m

#2 HitSquad

HitSquad

    You're Bleepin' or you're Weepin'


  • Members
  • 1,573 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Momma
  • Local time:11:32 PM

Posted 29 June 2006 - 04:51 AM

KBT42, welcome to BC.
Click Start>Run. Type "regedit' (no quotes) in the run dialog box, click ok.
Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} delete the "UpperFilters" and Lowerfilters" value from that key only. Exit the reg and reboot.

#3 KBT42

KBT42
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:32 AM

Posted 29 June 2006 - 11:47 AM

Thank You Very Much! It worked and I appreciate the help! You're awesome!

#4 HitSquad

HitSquad

    You're Bleepin' or you're Weepin'


  • Members
  • 1,573 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Momma
  • Local time:11:32 PM

Posted 29 June 2006 - 02:15 PM

No problem, my pleasure. :thumbsup:

#5 KBT42

KBT42
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:32 AM

Posted 30 June 2006 - 07:24 PM

Ok I'm having more problems. Windows detects the hardware now but for some reason when i insert a disc windows no longer prompts me to choose an action like it used to even though I selected that it should under properties of the D drive. Also when I put in a blank CD-R the icon for the D drive shows that there is one in it but doesn't show me the specifications for it (free space, etc). Also, in my winamp I no longer have the option to send items to "CD burner on D:" like I used to and winamp recognizes and plays audio CDs but doesn't recognize blank CD-Rs as being in the drive. I checked the registry key above and last time i deleted upperfilters and lowerfilters like you said but I also had a registry key called upperfilters_1 as well, which i didn't delete. Should I delete that key too? As it stands I have upperfilters_1 and lowerfilters.
Thanks in advance!

#6 rockoreid1

rockoreid1

  • Members
  • 8 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:32 PM

Posted 01 July 2006 - 10:29 PM

Thank you hitsquad, i was having the same problems. I used your fix and it worked. :thumbsup:

#7 KBT42

KBT42
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:32 AM

Posted 08 July 2006 - 12:32 AM

bump

#8 KBT42

KBT42
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:32 AM

Posted 09 July 2006 - 10:57 PM

Windows Media Player doesn't detect the drives at all either.

#9 KBT42

KBT42
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:32 AM

Posted 21 July 2006 - 11:51 AM

Can anyon help me?

#10 KBT42

KBT42
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:32 AM

Posted 28 July 2006 - 01:52 PM

Anyone? I'm about to delete the upperfilters_1 from that key unless someone tells me otherwise

#11 Enthusiast

Enthusiast

  • Members
  • 5,898 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Florida, USA
  • Local time:11:32 PM

Posted 28 July 2006 - 01:58 PM

I wouldn't delete anything until Hitsquad or someone else expert in the registry advises.

#12 Enthusiast

Enthusiast

  • Members
  • 5,898 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Florida, USA
  • Local time:11:32 PM

Posted 29 July 2006 - 08:42 AM

If Hitsquad doesn't reply to this try messaging him.

#13 KBT42

KBT42
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:32 AM

Posted 31 July 2006 - 01:42 PM

Ok I did. Thank you.

#14 HitSquad

HitSquad

    You're Bleepin' or you're Weepin'


  • Members
  • 1,573 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Momma
  • Local time:11:32 PM

Posted 02 August 2006 - 08:32 AM

Hi KBT42.
Sorry it took me acouple days to get back with you but this darn heatwave caused a power outage and my wife has my laptop at work with her.
Anyway, go ahead and delete that value.
You have more then a simple upper and lower filters value issue here however.
Also, the missing context menu has nothing to do with those reg values.
Your going to need to do some software cleanup and re-installs as well for starters.
Start with the following steps in order:

1. Delete that reg value.
2. Download and run the Nero 7 Clean Tool to remove any leftovers the uninstall may have left behind.
3. Do the "Full" uninstall of Winamp described here (not the "quick and dirty").
4. Remove your cd drive from device manager then reboot to let windows re-detect it again.
5. Reinstall Winamp if that is your only burning software.

If you have any other burning software, remove it as well before step 4.
It's not a good idea to install multiple burning programs and Winamp is very limited.
Afterwards, if your still missing the right click > send to option, that's an easy fix.
Let us know.

#15 KBT42

KBT42
  • Topic Starter

  • Members
  • 21 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:32 AM

Posted 03 August 2006 - 04:14 AM

Thanks again HitSquad! Everything seems to be back to normal!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users