Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Win 7 fails to boot (and install) on Asus Zenbook UX31


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Times2

Times2

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:50 AM

Posted 21 February 2015 - 08:14 AM

Part 1.

 

Hi,

My zenbook restarted and Win gave me to new options:
- Launch Startup Repair (recommended)
- Start Windows Normaly

If i choose the second one it gets stuck on loading screen and after a while BIOS UI goes on
If i choose repair option, eventually i ll get to the System Recovery Options screen, after i choose language i ll get to the screen with two options :
- Use recovery tools that can help fix problems starting Windows. Select an operating system to repair.
- Restore your computer using a system image that you created earlier 

with chance to load drivers. I tried to load drivers but with no luck as i only have option to search Boot(Xsmile.gif 33 Mb hard drive.
Next window is the one with repair tools. There i tried with Startup Repair which also fails with a diagnosis and repair details:
.
. some successful test
.
Root cause found:
A hard disk could not be found. If a hard disk is installed, it is not responding

Which is kinda strange , because i have created boot usb and at the start up i get to choose if i want to boot from usb or SanDisk's ssd 128gb.

I have also created Ubuntu flash and got Ubuntu from usb up and running. During that time i tested my ssd with Ubuntu test tool and got one error found.

I tried creating second Win 7 boot usb by following directions from Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7
and with it i tried to reinstall Win 7 but after i choose language and setup starting part gets finished 
i get 
 

wol_error.gif This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.

82GYtP5.jpg?1

and when browse for drivers again i only get Boot(Xsmile.gif drive shown.
 

 

Part 2.

 

- Start with the first step to confirm the HD's presence in BIOS setup
 

wol_error.gif This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.

CVENidX.jpg?1

Afterward i tried booting in safe mode with networking , but it got stuck at:
 

wol_error.gif This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.

hO7qGeF.jpg?1


Then i tried to start Directory Service Repair. It got stuck at the same place, though this time it ended with:
 

wol_error.gif This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.

K1COE6q.jpg?1

I tried to

Code:
list disk

(from command promt) but no disk were shown and i tried

Code:
bootsect

with no result:
 

wol_error.gif This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.

t8EKW7Q.jpg?1


I also tried more then once to install it from usb but with no luck it is always asking me to load drivers. Win image was made according to instructions ( i couldn't download orginall one cuz MS was saying that it is already installed on my Zenbook, so i downloaded the one from kickass and made image using UltraISO)

 

Any help i can get is much appreciated! Thanks for reading!



BC AdBot (Login to Remove)

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users