Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Realtek Digital Output no sound problem


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 jacobkuca

jacobkuca

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:23 AM

Posted 01 January 2015 - 08:23 PM

Hello, about a week ago I got a new Windows 8 laptop. Everything's been fine except for one thing. Sometimes, for seemingly no reason, my laptop will switch from using the "Speakers" playback device (which works fine) to using the "Realtek Digital Output" playback device (which makes no sound- but I still see the green lines that move up and down). I've tried disabling the RDO device, didn't help. I tried plugging in headphones, didn't help. I tried to restart the program (google chrome, skyrim, and basically everything else) and that didn't help. 

Rebooting my computer temporarily fixes the problem, but it still occasionally goes to the Realtek sound device and I don't want to have to restart my computer every time it does.

I haven't updated or downgraded any sound drivers, and according to device manager I already have the latest drivers.

Any and all help is appreciated!
Screenshots:
http://puu.sh/dWRSZ/dcf17ed492.png
http://puu.sh/dWSbj/301befaa6d.png
http://puu.sh/dWTfH/b97a2caec7.png

http://puu.sh/dWTRZ/bc51b69935.png
http://puu.sh/dWRXZ/c72560c718.png



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 dicke

dicke

    Paraclete


  • Members
  • 2,189 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Charlotte, NC
  • Local time:01:23 AM

Posted 01 January 2015 - 08:54 PM

Welcome,

Have you upgraded to W8.1? That fixes many of the problems being reported by some users.

Keep us posted

 

Dick


Stay well and surf safe [stay protected]

Dick E


#3 jacobkuca

jacobkuca
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:23 AM

Posted 01 January 2015 - 10:33 PM

Should have mentioned that, the laptop came with windows 8.1






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users