Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

How to install new windows ,new motherboard


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 fuchs

fuchs

  • Members
  • 27 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:13 PM

Posted 29 December 2014 - 07:13 AM

my previous topic

http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/555759/system-not-turning-on/

got my pc with new motherboard today,i try with old hdd,i can get to loading windows,so i guess,i need to reinstall windows?

so i make bootable windows 7 pendrive and another problem come

pc dont want to start,and fan try to spin,i see it spinning like 1inch and stop,and sound come from dvd drive,shretttttttt


help pls



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 fuchs

fuchs
  • Topic Starter

  • Members
  • 27 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:13 PM

Posted 29 December 2014 - 07:33 AM

new motherboard H61M-P31/W8



#3 fuchs

fuchs
  • Topic Starter

  • Members
  • 27 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:13 PM

Posted 29 December 2014 - 08:34 AM

i cant find how to go to boot menu too,usually i can see what to press on screen


i cant find how to go to boot menu too,usually i can see what to press on screen



#4 fuchs

fuchs
  • Topic Starter

  • Members
  • 27 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:13 PM

Posted 29 December 2014 - 08:47 AM

i figure out how to access boot menu,but random shutdown problem now


#5 fuchs

fuchs
  • Topic Starter

  • Members
  • 27 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:13 PM

Posted 29 December 2014 - 10:44 AM



#6 dc3

dc3

    Bleeping Treehugger


  • Members
  • 30,366 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Sierra Foothills of Northern Ca.
  • Local time:07:13 AM

Posted 29 December 2014 - 10:49 AM

Did you set the BIOS so that boot from USB device is the first option in the boot order, and the hdd the second device?


Family and loved ones will always be a priority in my daily life.  You never know when one will leave you.

 

 

 

 


#7 fuchs

fuchs
  • Topic Starter

  • Members
  • 27 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:13 PM

Posted 29 December 2014 - 10:52 AM

Did you set the BIOS so that boot from USB device is the first option in the boot order, and the hdd the second device?

yes

 

you can check my latest video ,i able to get to window instalation page,but it shutdown



#8 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 55,408 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:09:13 AM

Posted 29 December 2014 - 11:43 AM

You have an open topic at another website regarding your issues.

 

I suggest that you continue your topic in that forum...as opposed to creating a new topic here about the same issues.  The personnel at that forum/website appear to be quite capable and they have already suggested and attempted to guide you to a resolution.

 

Louis



#9 fuchs

fuchs
  • Topic Starter

  • Members
  • 27 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:13 PM

Posted 29 December 2014 - 11:45 AM

You have an open topic at another website regarding your issues.

 

I suggest that you continue your topic in that forum...as opposed to creating a new topic here about the same issues.  The personnel at that forum/website appear to be quite capable and they have already suggested and attempted to guide you to a resolution.

 

Louis

sorry mr moderator

can i just leave my topic here?i monitor both thread,and i can get more respond and help ,no?



#10 fuchs

fuchs
  • Topic Starter

  • Members
  • 27 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:13 PM

Posted 29 December 2014 - 12:31 PM

Update

test with different HDD and different PSU

 

same problem

can it be monitor problem?because,i can hear system still running,at some point monitor suddenly go blank,system still running

 

same thing happen at 0:39



#11 fuchs

fuchs
  • Topic Starter

  • Members
  • 27 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:13 PM

Posted 29 December 2014 - 12:47 PM

Update
 
test with different monitor,problem still occur
 
sigh,its new motherboard


#12 fuchs

fuchs
  • Topic Starter

  • Members
  • 27 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:13 PM

Posted 29 December 2014 - 01:54 PM

last update before sleep

 

cant install window,screen go blank ,refer video,system still running when screen go blank,after few moment it will shutdown,

 

 

-using vga cable,gpu sent to waranty,1 fan not spin

-old motherboard also sent to waranty,this is new motherboard,different model 
-new=MSI h61m-p31/w8  old=Gigabyte B75m-D3V

-try to install new window ,as i try to use old hdd with windows in it not working
-bootable 4gb pendrive,usb first boot order

 

-use different psu,fail
-use different hdd,fail

-use different monitor,fail

 

 

maybe heat problem?because i need to "rest" my pc for few minute,if not,i can only turn it on like 1 second,if i rest it for a while u can see in video i can go to window install page

 



#13 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 55,408 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:09:13 AM

Posted 29 December 2014 - 02:00 PM

Aside from confusion and possibly conflicting assessments/suggestions....you have nothing to gain by posting the same issue in two different forums at the same time.

 

We do not subject our members to that type of confusion.

 

Complete your linked topic in that forum.  If you still have issues after that...you may initiate a new topic here.

 

Louis


Edited by hamluis, 29 December 2014 - 02:01 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users