Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

NEC ND-2510A


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 lavascript

lavascript

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:36 PM

Posted 27 November 2004 - 01:26 AM

My NEC ND-2510A is recognized as a DVD/CD but it is actually a DVD-RW. It shows up as the correct drive in Device Manager. The NEC v2.16 Firmware upgrade failed to find the drive also. What am i missing in this situaltion? :thumbsup:

Thank you.

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 phawgg

phawgg

    Learning Daily


  • Members
  • 4,543 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Washington State, USA
  • Local time:12:36 PM

Posted 27 November 2004 - 01:57 AM

hey, lavascript. Welcome aboard. Good question. Why not post that part of your everest report that specs the dvd-rw.. just cut/paste it here so we can see what the deal is. That firmware download is probably needed, too. Lets hope some answers pop up. :thumbsup:
patiently patrolling, plenty of persisant pests n' problems ...

#3 lavascript

lavascript
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:36 PM

Posted 27 November 2004 - 05:14 PM

Type of Drive: DVD+-RW and CD-RW Combination Drive
Access Time: 140 ms
Interface: IDE (ATA/EIDE/ATAPI)
Load Type: Tray
System Type: PC
Internal/External: Internal
CD-ROM Read Speed: 40 X (CD,CD-R)
CD Rewrite Speed: 16 X (CD,CD-R)
CD Write Speed: 32 X (CD,CD-R)
DVD-ROM Read Speed: 12 X (DVD, DVD-R)
DVD-R Speed: 8 X (DVD, DVD-R)
DVD+R Speed: 8 X (DVD, DVD-R)
DVD-RW Speed: 4 X (DVD, DVD-R)
DVD+RW Speed: 4 X (DVD, DVD-R)
DVD+R DL Speed: 2.4 X (DVD, DVD-R)
Cache Size: 2 MB

Edited by lavascript, 27 November 2004 - 05:17 PM.


#4 phawgg

phawgg

    Learning Daily


  • Members
  • 4,543 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Washington State, USA
  • Local time:12:36 PM

Posted 27 November 2004 - 05:50 PM

I checked out your DVD-RW at cdrinfo.com where they tested one of 'em.
In order to perform our tests we used:
1. Nero CD-DVD Speed v3.12
2. CDVD Benchmark v1.21
3. ExactAudioCopy v0.9 beta5
4. Nero Info Tool v2.24
5. KProbe v2.2.0 (Reader: LiteOn LDW-811S firmware vHS0Q, LiteOn SOHD-167T firmware 9S13, LiteOn XJ-HD165H firmware CH11, and LiteOn LTD-163 firmware GH5S, Reading speed 8X CAV)
6. PlexTools v2.15 (Reader: Plextor PX-712A firmware v1.01, Reading speed 8X CLV for CD-R)
7. DVDInfoPro v2.54
8. Nero Burning Rom v6.3.1.17
9. DVD Decrypter 3.2.2.0
10. CopyToDVD 3.0.19.33

You said you have Nero 6. In what ways do the results you get differ from these published ones?
Can you download the programs they used in the test above?

Posted Image

Posted Image

What I'm trying to "get" is this: the problem might be:
  • software needed to allow DVD burning
  • operating system services settings, perhaps
  • if device manager shows it as what it is, and your Everest report does also, then the PC identity error is (?) in Control Panel?
  • hardware installation detail (not likely, I'd think)
Does it fully function even though it shows as dvd/cd?
patiently patrolling, plenty of persisant pests n' problems ...

#5 lavascript

lavascript
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:36 PM

Posted 27 November 2004 - 11:05 PM

Yes, it burns CDs and plays DVDs. I'll look into the programs that were tested with it.

#6 phawgg

phawgg

    Learning Daily


  • Members
  • 4,543 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Washington State, USA
  • Local time:12:36 PM

Posted 27 November 2004 - 11:22 PM

So, the function it lacks is burning a DVD and the error is: "recognized as a DVD/CD but it is actually a DVD-RW". Yes, there must be a freeware program available to remedy the problem, if not some setting in shareware that would do it. I ran into similar problems trying to get a movie I checked out of the Library to even play on my Optical Drive_NEC DV-5800A (16x/48x DVD-ROM). It would read DVD's full of data (primarily mp3's) and I could copy to HD, but no luck at all with a simple movie. I've been side-tracked from that issue for a while, now. Sorry I couldn't be of more help to ya' lavascript. Let us know what ya' find, and I'll try to search some more into it, too.
patiently patrolling, plenty of persisant pests n' problems ...

#7 lavascript

lavascript
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:03:36 PM

Posted 27 November 2004 - 11:29 PM

Yes that's exactly the problem.

Thanks again for all of your help. I'll search for the problem (I'll probably use google like crazy lol) and I'll keep you updated by posting on here.

#8 phawgg

phawgg

    Learning Daily


  • Members
  • 4,543 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Washington State, USA
  • Local time:12:36 PM

Posted 27 November 2004 - 11:40 PM

Thank you, lavascript. I google so much sometimes I don't know which end is up. I usually look for the taskbar. :flowers: Remember, you can put 10 words (without common ones) strung together between " " like a normal sentence & sometimes get different results. Like: "DVD-RW doesn't burn properly" or "Can't make a DVD using a DVD-RW" :thumbsup: I was told that's "adjusting the search parameters".

Edited by phawgg, 27 November 2004 - 11:51 PM.

patiently patrolling, plenty of persisant pests n' problems ...

#9 phawgg

phawgg

    Learning Daily


  • Members
  • 4,543 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Location:Washington State, USA
  • Local time:12:36 PM

Posted 11 December 2004 - 11:27 PM

The NEC v2.16 Firmware upgrade failed to find the drive also. What am i missing in this situaltion?

Maybe I was missing the obvious, myself. Do you have SP2 installed?
patiently patrolling, plenty of persisant pests n' problems ...




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users