Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

VMWare SSL VPN Plus and Network Printing


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 itsowenhowarth

itsowenhowarth

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:36 PM

Posted 10 November 2014 - 07:43 AM

Hi guys, first time poster, long time reader!!

 

This is a very strange situation and im absolutely stumped.

 

Neither my printer technical support or Server technical support can help so i thought i would post to see if any of you have the knowledge to sort out my predicament!

 

First of all i will document the products that im using.

 

Windows 7 Professional 64 Bit

Sharp MX-2300N Laser Printer Installed with PCL6 printing over network using Netgear WNA3100M

VMWare SSL-VPN Plus Client Software to access server based files and Remote Desktop Connection

 

I have multiple clients who use this server software to access files and all have the printer installed the same way "Typical Installation" method.

 

My problem is when anybody is signed into server to access remote documents, documents are then "Printed" but the document never actually spools with the printer.

 

I have to load the document, log back out of server, spool the document which will then successfully print.

 

This problem only happened after moving offices, while at the same time, routers were upgraded.

 

Im unsure if i have provided enough information to actually determine a cause, i will be here for hours whilst at work so i can answer any questions you have:)

 

Thanks!!

Attached Files


Edited by hamluis, 16 November 2014 - 08:48 AM.
Moved from Win 7 to External Hardware - Hamluis.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,565 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:04:36 PM

Posted 16 November 2014 - 08:50 AM

I would try reinstalling the printer with correct drivers...before looking into the possibility of a Windows problem.

 

Louis



#3 technonymous

technonymous

  • Members
  • 2,520 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:02:36 PM

Posted 16 November 2014 - 01:09 PM

This part is a little confusing. "Sharp MX-2300N Laser Printer Installed with PCL6 printing over network using Netgear WNA3100M" Can you explain with further detail exactly how the printer and or pc is hooked up?

 

The printer that you have either connects tpc/ip cat5 cable to router/switch or, It connects to a server/pc with a USB cable. If it's connected USB then the machine hosting the printer needs to be on before it can share printing over the network. In otherwords it's best to have it hooked up to the router. Anyone on the network can communicate with the printer then at anytime.

 

The WNA3100M is just a USB wireless nic dongle for a pc that has no wifi nic.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users