Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Help Please--computer Freezes On Start


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Tej

Tej

  • Members
  • 9 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:53 AM

Posted 13 June 2006 - 04:19 PM

hi,
I uninstalled NIS 2005 yesterday, and installed Zone Alarm ( free) firewall and AVG free .
Ever since then my main computer does not boot up properly and when it does, i either get a black screen with the pointer in the middle( it does not move). I did manage to get it working and was able to use Outlook for a feww minutes, I tried to get into the C drive to be able to do a HJT scan and be able to post it. The computer locked up. Alt+Ctl+Del could not shut down the my documents .. and showwed CPU at 100%
I had to power off as the pointer was frozen.
I am using a new computer that is networked with the main computer This one has XP home, whilst the main one has XP Pro.
Anyway I can find out what is the problem? Is it possible that i have not removed all components of NIS and that might be causing a problem?

I hope that all the above makes sense
Would appreciate any help
Thanks

BC AdBot (Login to Remove)

 


m

#2 Tej

Tej
  • Topic Starter

  • Members
  • 9 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:53 AM

Posted 13 June 2006 - 06:09 PM

Managed to get the computer to start up.
However I find that when i click the "my computer" icon, I get a blank screen with the searchlight!, then the computer freezes. When I click the "My documents" icon, it shows the files and computer freezes!
Dont know what to do. Yet some other programs seem to work ok.
Its funny, i bought an external hard driev 250Gb, a few days ago.. and havent had a chance to connect and take a backup of the hard drive
any help to get this working would be appreciated
Thanks

#3 joe cohen

joe cohen

  • Members
  • 11 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:53 AM

Posted 13 June 2006 - 11:18 PM

Maybe you should try to uninstall AVG and ZoneAlarm and see if you can get your pc up and running again. You can then make a backup and go from there.

Joe




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users