Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Ethernet Port (Split from Another Topic)


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Bleenoob

Bleenoob

  • Members
  • 3 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:12 PM

Posted 28 September 2014 - 11:18 AM

Split from: http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/548481/ethernet-port/ ~Budapest

 

Good advice there Gents but I think you scared kirstine98 off with the tech jargon.

 

Perhaps I should have started another post and I apologise if so, but my annoying problem could be related although mine doesn't drop out. Can you lay some light on why mine is doing this?

 

Start up machine - connect to the web from via Chrome and do a speedtest - Results via Ethernet cable show a consistent 4 - 5 Mbs/sec (should be 60 Mbs/sec).

If I connect wirelessly I get around 45 Mbs/sec as I would expect.

 

If I now uninstall the Realtek Family PCI FE Ethernet Controller in device manager and reinstall it via scan hardware changes, I get a consistent 60 Mbs/sec!

 

I've made sure the latest driver is installed, even after uninstalling the old driver, but I have to do this everytime I boot the machine whatever driver is installed.

 

Your thoughts would be appreciated.


Edited by Budapest, 29 September 2014 - 01:09 AM.
Split from Another Topic ~Budapest


BC AdBot (Login to Remove)

 


m



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users