Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

SM Bus Controller


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 DBrill

DBrill

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:38 AM

Posted 08 August 2014 - 04:43 PM

Hello, I've been trying to fix a problem I've had for some time now. I've been looking all over the internet for possible solutions and decided to try and post on here for some help.

 

This is what the DeviceID is: PCI\\VEN_8086&DEV_1E22&SUBSYS_84CA1043&REV_04\\3&11583659&0&FB  Currently I have it set as disabled since I haven't been able to fix it. I've tried updating it by having the internet search but nothing is ever found and I'm skeptical of downloading free products that search/destroy/fix. Right now the product I use is IOLO System Mechanic Professional.

 

Any help would be appreciated. If there's any type of reports I can run to help just let me know how to generate them so I can post it.



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 JohnC_21

JohnC_21

  • Members
  • 23,248 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:12:38 AM

Posted 08 August 2014 - 05:00 PM

Hello, and Welcome

 

Enable the SMBus controller. Download the Chipset Utility here and run it. You want the first one, the exe file.

 



#3 DBrill

DBrill
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:12:38 AM

Posted 09 August 2014 - 06:21 PM

Awesome! Thank you so much, that did it.



#4 JohnC_21

JohnC_21

  • Members
  • 23,248 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:12:38 AM

Posted 10 August 2014 - 11:15 AM

Glad you got it sorted out. Thanks for the update.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users