Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

file sharing down on bootup


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 rocklore

rocklore

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:49 PM

Posted 24 May 2014 - 10:56 AM

Hi,

 

I have a shared folder that goes between two XP PCs, the desktop is the host butwhen I boot it up, it takes a few minutes for it to share the folder again, until it does, its just a regular folder.

I can get on the internet fine as soon as I login to windows but I still assume its something to do with the network which is whats causing this.

 

Is there some way to speed this up or have it so it's 'always shared' even if the network is down?,

 

Regards, R


Edited by rocklore, 24 May 2014 - 10:58 AM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 SpywareDoctor

SpywareDoctor

  • Members
  • 256 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:49 PM

Posted 24 May 2014 - 11:59 AM

It can't be shared until the network is up and stable.



#3 rocklore

rocklore
  • Topic Starter

  • Members
  • 4 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:10:49 PM

Posted 26 May 2014 - 10:22 AM

Hi,

I disabled the services except for:

Atheros configuration utility

background intelligent transfer

computer browser

DHCP client

DNS client

indexing service

network connections

plug and play

remote procedure call

security accounts manager

server

TCP/NETBIOS helper

themes

wireless zero configuration

workstation

Net log-on is set to automatic but hasn't started.

it shared the folder after reboot right away but then on second reboot and so on it went back to taking ages again.




 


Edited by rocklore, 27 May 2014 - 08:47 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users