Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Screen saver won't run error


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 kelkay

kelkay

  • Members
  • 292 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Local time:09:55 PM

Posted 21 May 2014 - 04:55 PM

I got a Screen saver can't run because it requires a newer video card or one that's compatible with Direct 3D error.  This computer is not even a year and a half old yet.  I am going to see if there is a updated driver for it.  Anyone else have this problem with Win 8.1?  This is a Dell computer.  Inspiron 660s.


Edited by kelkay, 21 May 2014 - 05:00 PM.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 NickAu

NickAu

    Bleepin' Fish Doctor


  • Moderator
  • 12,724 posts
  • ONLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:127.0.0.1 Australia
  • Local time:12:55 PM

Posted 21 May 2014 - 05:01 PM

Slightly off topic. And it will not help your situation.

 

 

Screen savers are a left-over solution from a previous technology. In spite of their name, screen savers no longer “save” anything – all they do is waste electricity. Screen savers are not necessary on modern, flat-panel LCD displays.

HTG Explains: Why Screen Savers Are No Longer Necessary


Edited by NickAu1, 21 May 2014 - 05:04 PM.


#3 kelkay

kelkay
  • Topic Starter

  • Members
  • 292 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Local time:09:55 PM

Posted 21 May 2014 - 05:08 PM

Thank you.  I have never heard of that before.  This is the first time I've ever gotten a message like this. 



#4 kelkay

kelkay
  • Topic Starter

  • Members
  • 292 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Female
  • Local time:09:55 PM

Posted 21 May 2014 - 06:30 PM

I did not see any updated video drivers.  The screen saver was set to NONE.  I didn't do that.  It must have happened after one of the latest updates.  I set it to run after 5 minutes, and to turn off in 10 minutes.  Weird, it started working right.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users