Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Sony VPCEB1E0E Fan Always Running at High Speeds


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 mfarrukhj

mfarrukhj

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:07:10 AM

Posted 26 January 2014 - 11:24 AM

The following the specifications of my laptop:
 
Sony VPCEB1E0E
Intel® Core™ i3 CPU       M 330  @ 2.13GHz
8GB RAM
 
The problem is the the laptop's fan is most of the time running at high speeds.


BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 caperdog

caperdog

  • BC Advisor
  • 954 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Nova Scotia
  • Local time:10:10 PM

Posted 26 January 2014 - 05:48 PM

I would first suspect that the laptop needs to be cleaned. Dust buildup is not allowing it to cool.

but, I also came across a bios update that "improves fan control" if cleaning doesn't help

http://www.sony.co.uk/support/en/product/VPCEB1E0E_T/downloads/EP0000228463_5313






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users