Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Restore After Defrag


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 El_Tel

El_Tel

  • Members
  • 196 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham The Worlds Best City... England U.K.
  • Local time:07:51 AM

Posted 30 April 2006 - 02:39 AM

Ay up Midduk’s…

I have “Windows ME” :thumbsup:

? Is it safe to do a restore to the beginning of the month after a tune up, clean and defrag on my PC today. I have one day before the point where I last tuned up my PC before it drops of the end. :flowers:

The reason for this question is that this didn’t happen on the last clean up; therefore this problem has happened sometime between then and today. I’ve suffered the usual amount of “Bill Gates” crashes for the month and scandisk has put them right, along with “Microsoft Registry Clean Fix Error’s”…

This time when I switched on into safe mode, “Windows Help” stalled on start up with the error message 2147143679 report this to Microsoft…

Regards El Tel
Posted Image



Tarrah then... Why not check my Intro

Many Thanks for taking the time out of your busy day...

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 dc3

dc3

    Bleeping Treehugger


  • Members
  • 30,358 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Sierra Foothills of Northern Ca.
  • Local time:12:51 AM

Posted 30 April 2006 - 03:04 AM

By googling the error I found the following, hope it helps.

http://answers.tveasy.co.uk/m.p.w.general/h-center-e.htm

Edited by dc3, 30 April 2006 - 03:05 AM.

Family and loved ones will always be a priority in my daily life.  You never know when one will leave you.

 

 

 

 


#3 El_Tel

El_Tel
  • Topic Starter

  • Members
  • 196 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham The Worlds Best City... England U.K.
  • Local time:07:51 AM

Posted 30 April 2006 - 04:04 AM

Hi dc3

I have started to read that link, but most of it was too technical for me... I end up here...

http://www.microsoft.com/downloads/thankyo...%2fdefault.aspx

I'm now down loading this "Jet 4.0 Service Pack 8 (SP8) for Windows 95/98/NT 4.0 (KB829558)" at the moment?

Will wait for instructions

Regards

El Tel
Posted Image



Tarrah then... Why not check my Intro

Many Thanks for taking the time out of your busy day...

#4 Herk

Herk

  • Members
  • 1,609 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:S.E. Idaho, USA
  • Local time:03:51 AM

Posted 30 April 2006 - 10:03 AM

If you're going to do a System Restore, do not install anything first. Whatever you install will be useless after the restore. It will return your system to an earlier time, and registry entries made after that time will no longer be there.

Defragmenting has no effect on System Restore. When cleaning your system, it is not recommended that you use registry cleaners because they can do harm. Normal Windows cleanup should not harm anything.

#5 El_Tel

El_Tel
  • Topic Starter

  • Members
  • 196 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham The Worlds Best City... England U.K.
  • Local time:07:51 AM

Posted 02 May 2006 - 06:14 AM

After trying to get my head around the above link :thumbsup: I decided to Restore my PC but sadly it crashed with a blue screen error that went black and locked up before I could write down the message :flowers:

On Re-Booting with fingers crossed in safe mode I got "System Restore was unsuccessful" and the PC appeared to hang. When I pressed enter ScanDisk kicked in and found the following

*******************

Microsoft ScanDisk for Windows

NOTE: If you use an MS-DOS program to view this file, some of the characters
may appear incorrectly. Use a Windows program such as Notepad instead.

Log file generated at 10:44 on 2/5/2006.

ScanDisk used the following options:
Standard test
Automatically fix errors

Drive MASTER DISK (C:) contained the following errors:

Part of the DSINFO.DAT
file or folder in the C:\_RESTORE
folder was stored in an invalid location.
Resolution: Repair by truncating the file or folder
Results: Error was corrected as specified above.

Part of the lastsfp.dat
file or folder in the C:\_RESTORE\LOGS
folder was stored in an invalid location.
Resolution: Repair by truncating the file or folder
Results: Error was corrected as specified above.

Part of the APPLOG.ind
file or folder in the C:\WINDOWS\APPLOG
folder was stored in an invalid location.
Resolution: Repair by truncating the file or folder
Results: Error was corrected as specified above.

Part of the Configuration.xml
file or folder in the C:\My Documents\PrintScreen Files
folder was stored in an invalid location.
Resolution: Repair by truncating the file or folder
Results: Error was corrected as specified above.

ScanDisk found 98304 bytes of data in 3 lost file fragment(s).
Resolution: Discard lost file fragment(s)
Results: Error was corrected as specified above.

ScanDisk found errors on this drive and fixed them all.

-------------------

I'm kind of up and running but I still have the same error 2147143679

Regards

Edited by El_Tel, 02 May 2006 - 06:33 AM.

Posted Image



Tarrah then... Why not check my Intro

Many Thanks for taking the time out of your busy day...

#6 El_Tel

El_Tel
  • Topic Starter

  • Members
  • 196 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Nottingham The Worlds Best City... England U.K.
  • Local time:07:51 AM

Posted 05 June 2006 - 11:52 AM

:thumbsup:

After reading all those links after searching the error message in bold...

I finally managed to solve the "Help" error in "Safe Mode" by the following.


There are two steps to follow...

(For error numbers 2147143679 , 2147467259 or 2147024891)
Install latest version of MDAC (Microsoft Data Access Components).
http://www.microsoft.com/data/download.htm

Direct link Here

At first this was unsuccessful as it required me to verify my version of "Windows ME" I was given a "Invalid System" As this was re-installed by my local repair shop I couldn't believe this, therefore I had several attempts. Then I notice another window in my tray, after clicking all the windows I did find a valid code that was underneath the :inlove: "Invalid System" window?

After copying this valid code dowloading "MDAC" running the program, letting it re-boot my system.
Nothing appeared to be different.

I shutdown, and re-booted in "Safe Mode" and all was fixed :flowers:

:trumpet:
Posted Image



Tarrah then... Why not check my Intro

Many Thanks for taking the time out of your busy day...

#7 jbravo

jbravo

  • Members
  • 81 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:02:51 AM

Posted 06 June 2006 - 05:39 AM

read this system restore guide here. i think this helps you.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users