Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Boot Issues


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 JackieBrown

JackieBrown

  • Members
  • 45 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Earth
  • Local time:07:00 PM

Posted 28 October 2013 - 05:32 PM

Hi to all and have a nice week. For a long time i have to use my pc with live cd or not at all because i
use tablet, but i found the windows' cd and i would like to fix my damage pc.

The history starts here http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/456568/router-security-logs/ and continous here http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/459049/problems-with-boot/.

All this time i remember the Elise's advice to make a ntbtlog so it was the first thing that i have done
before i came here so i attached it and i would like to give me your help...

Thanks in advance

BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,285 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:12:00 PM

Posted 29 October 2013 - 11:58 AM

I admire your confidence that whatver might be wrong...can be simply "repaired" but that's not exactly true.  Hardware issues are not so easy to troubleshoot and many seem to think that "it's never hardware."

 

The last suggestion that I see by Elise had to do with doing a System Restore and I assume that all malware issues had been resolved.

 

Did you do the System Restore?

 

Does the system boot today?  Run today?

 

Louis


Edited by hamluis, 29 October 2013 - 11:59 AM.


#3 JackieBrown

JackieBrown
  • Topic Starter

  • Members
  • 45 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Earth
  • Local time:07:00 PM

Posted 30 October 2013 - 03:47 PM

I'm not a technique to recognize if it is hardware issue, unless you found something and i wil apprdciate if you tell me what is it to fix it.

Yes i forgot to mention that before posting, made repair during the boot and the message I took is that  has nothing to be repaired.

Unfortunately the restore points I had them deactivated. (Will never be again, the mishap lesson became)

The system does not boot up to the level which a user can use. It loads some drivers after this screen is black and only cursor appears



#4 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,285 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:12:00 PM

Posted 30 October 2013 - 04:07 PM

I'd start with the basics...run a diagnostic (long test) on the hard drive.

 

Guide, SeaTools For DOS - http://www.seagate.com/support/seatools/SeaToolsDOSguide.pdf

 

SeaTools for DOS Download - http://www.seagate.com/support/internal-hard-drives/consumer-electronics/ld25-series/seatools-dos-master/

 

Louis



#5 JackieBrown

JackieBrown
  • Topic Starter

  • Members
  • 45 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Earth
  • Local time:07:00 PM

Posted 31 October 2013 - 12:45 PM

The test did not show anything, but you pushed me to run a few more tests from Hiren's CD,

which has a large collection of diagnostic tools. So we have the following results until now:

 

Seagate     Test Passed Without Errors

PcCheck     Motherboard All Tests Passed

                   Hard Disk SMART Test Short Passed

                   Processor All Test Passed

                   Memory Test Can't Loads

Memtest86 Pass complete No errors (for the first module)

                  Pass complete No errors (for the second module)*

 

I will change the ram module to run memtest again and i will come back again to post the results.

 

[I run chkdisk from cmd of system recovery and yes it finds some issues, results:

4 Percentage Completed <53863 of 134656 file records>
The Register Features <128 ""> by section 64201 of file entries are corrupted

9 Percentage Completed <121191 of 134656 file records>
The Register Features <128 ""> by section 123290 of file entries are corrupted

Is it safe to run chkdsk /F /R?]*

 

 

However, any instruction from you clearly I would like to hear it in order to implemented it.

 

 

*elaborated post


Edited by JackieBrown, 31 October 2013 - 02:33 PM.


#6 JackieBrown

JackieBrown
  • Topic Starter

  • Members
  • 45 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Earth
  • Local time:07:00 PM

Posted 31 October 2013 - 04:17 PM

My apologies don't misunderstand me i have done some homework extra.

I run sfc /verifyonly /offbootdir=c:\ /offwindir=c:\windows and the result message is:

The windows resource protection found integrity violations. The details in the file CBS.log

 

I am struck by the date of the file but I did not find recently file



#7 hamluis

hamluis

    Moderator


  • Moderator
  • 56,285 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Killeen, TX
  • Local time:12:00 PM

Posted 31 October 2013 - 04:19 PM

If you are going to run chkdsk...please run the chkdsk /r command.  Other chkdsk commands are not as encompassing as chkdsk /r.

 

Memtest86...if you are using the old version of it, it has been outdated for several years because it was unreliable.  I suggest that you run Memtest86+. and follow the suggestions in the first link that I post re methodology for testing.

 

Memtest86+ Guide-How To's - Overclockers Forums - http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=409152

 

Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool - http://www.memtest.org/#downiso

 

FWIW:  I'd take the results from any tool purporting to "test the motherboard" with a handful of salt.

 

System manufacturer and model?

 

Louis



#8 JackieBrown

JackieBrown
  • Topic Starter

  • Members
  • 45 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Earth
  • Local time:07:00 PM

Posted 31 October 2013 - 04:42 PM

I do not know why the attachments are not displayed, can you see them?

(ntbtlog & cbs)

 

Here http://www.hirensbootcd.org/hbcd-v106/ is the list of the tools that i have available through the live cd

As i see the version of Memtest86+ is 4.10



#9 JackieBrown

JackieBrown
  • Topic Starter

  • Members
  • 45 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Earth
  • Local time:07:00 PM

Posted 31 October 2013 - 05:58 PM

IMHO i don't think that is hardware's problem but drivers as i see on ntblog*,

so how we can fix that?

 

ntbtlog

i can't post it is too big for copy paste but as i see nvidia* drives and many more not load

 

CBS log

2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    Starting TrustedInstaller initialization.
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    Loaded Servicing Stack v6.1.7601.17592 with Core: C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17592_none_0b0e4b4025cf4049\cbscore.dll
2012-06-26 09:00:47, Info                  CSI    00000001@2012/6/26:06:00:47.828 WcpInitialize (wcp.dll version 0.0.0.6) called (stack @0x71aade79 @0x71ce5d7d @0x71cc205a @0x5f1c99 @0x5f1236 @0x76bf75a8)
2012-06-26 09:00:47, Info                  CSI    00000002@2012/6/26:06:00:47.843 WcpInitialize (wcp.dll version 0.0.0.6) called (stack @0x71aade79 @0x71d27183 @0x71d24013 @0x5f1c99 @0x5f1236 @0x76bf75a8)
2012-06-26 09:00:47, Info                  CSI    00000003@2012/6/26:06:00:47.843 WcpInitialize (wcp.dll version 0.0.0.6) called (stack @0x71aade79 @0x734c4bc8 @0x734c54a6 @0x5f1327 @0x5f1245 @0x76bf75a8)
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    Ending TrustedInstaller initialization.
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    Starting the TrustedInstaller main loop.
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    TrustedInstaller service starts successfully.
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    SQM: Initializing online with Windows opt-in: False
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    SQM: Cleaning up report files older than 10 days.
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    SQM: Requesting upload of all unsent reports.
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    SQM: Failed to start upload with file pattern: C:\Windows\servicing\sqm\*_std.sqm, flags: 0x2 [HRESULT = 0x80004005 - E_FAIL]
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    SQM: Failed to start standard sample upload. [HRESULT = 0x80004005 - E_FAIL]
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    SQM: Queued 0 file(s) for upload with pattern: C:\Windows\servicing\sqm\*_all.sqm, flags: 0x6
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    SQM: Warning: Failed to upload all unsent reports. [HRESULT = 0x80004005 - E_FAIL]
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    No startup processing required, TrustedInstaller service was not set as autostart, or else a reboot is still pending.
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    NonStart: Checking to ensure startup processing was not required.
2012-06-26 09:00:47, Info                  CSI    00000004 IAdvancedInstallerAwareStore_ResolvePendingTransactions (call 1) (flags = 00000004, progress = NULL, phase = 0, pdwDisposition = @0xd0f9d4
2012-06-26 09:00:47, Info                  CSI    00000005 Creating NT transaction (seq 1), objectname [6]"(null)"
2012-06-26 09:00:47, Info                  CSI    00000006 Created NT transaction (seq 1) result 0x00000000, handle @0x1e0
2012-06-26 09:00:47, Info                  CSI    00000007@2012/6/26:06:00:47.859 CSI perf trace:
CSIPERF:TXCOMMIT;263
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    NonStart: Success, startup processing not required as expected.
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    Startup processing thread terminated normally
2012-06-26 09:00:47, Info                  CSI    00000008 CSI Store 3042360 (0x002e6c38) initialized
2012-06-26 09:00:47, Info                  CBS    Session: 30233441_138203038 initialized by client WindowsUpdateAgent.
2012-06-26 09:00:53, Info                  CBS    Archived backup log: C:\Windows\Logs\CBS\CbsPersist_20120626060047.cab.
2012-06-26 09:00:55, Info                  CBS    Trusted Installer signaled for shutdown, going to exit.
2012-06-26 09:00:55, Info                  CBS    Ending the TrustedInstaller main loop.
2012-06-26 09:00:55, Info                  CBS    Starting TrustedInstaller finalization.
2012-06-26 09:00:56, Info                  CBS    Ending TrustedInstaller finalization.
 



#10 JackieBrown

JackieBrown
  • Topic Starter

  • Members
  • 45 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Earth
  • Local time:07:00 PM

Posted 01 November 2013 - 05:04 AM

chkdsk /r works fine :)

 

I did something at random and works, select last known good configuration and the windows

finally comes up, right now i have to faced some issues raised i unistall the out of date original

KIS 2012 and i install a free antivirus to scan my system, also i update it my malwarebyte

and set it to run. It finds some issues which concern me two entries, which placed them in

quarantine, except those i installed, plus i don't have sound :(. Can i post the log from malwarebyte?

 

[My antivirus still run but from detections report i see that it has find 3 detections until now...:(]






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users