Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

"The User Profile Service failed the logon. User profile cannot be loaded"


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 mrapoc

mrapoc

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:09:44 AM

Posted 17 October 2013 - 05:20 AM

Hey all 

 

Long time user of bleeping computer - gonna jump on in and join the fun and games!

 

Anyway I work in a small local computer repair shop and recently we had LOADS of Vista and Windows 7 machines with the error

 

"The User Profile Service failed the logon. User profile cannot be loaded"

 

We can repair the fault changing the profile from temporary profile path and swapped the .bak extension in registry. 

 

But what the hell is causing it? We have had two machine back in within two weeks of initial repair. We figured windows update at first but its not a given. 

 

cheers!



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 dc3

dc3

    Bleeping Treehugger


  • Members
  • 30,366 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Sierra Foothills of Northern Ca.
  • Local time:01:44 AM

Posted 17 October 2013 - 11:02 AM

Have you read this Microsoft Support article?

 

There are similar articles for Vista and XP.


Family and loved ones will always be a priority in my daily life.  You never know when one will leave you.

 

 

 

 


#3 mrapoc

mrapoc
  • Topic Starter

  • Members
  • 2 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:09:44 AM

Posted 17 October 2013 - 05:22 PM

Yeh seen that and used it to repair the issue. But we have had two out of the many we have had to repair in the past 2 weeks back in again for the same issue. 

 

And we have at least another 5 upcoming to repair with the same fault!






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users