Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

programs only work in safe mode


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 ryrhino

ryrhino

  • Members
  • 61 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Local time:04:01 AM

Posted 31 July 2013 - 08:37 PM

Hello,

 

When I am in safe mode all my programs work.  When in regular mode any icon I click on nothing happens.  I have run anti virus software and malewarebytes both say computer no threats found.  My OS is Vista.  How do I resolve these issues?  Do I have a virus?  Do I have a software or hardware issue or both?  Please make your answers clear and easy to understand.  Would doing a system restore do any good to resolve these issues?

 

Thanks for any and all help.



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 Allan

Allan

  • BC Advisor
  • 8,587 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:New Jersey
  • Local time:06:01 AM

Posted 01 August 2013 - 06:38 AM

Open msconfig and on the General tab choose "selective startup" (uncheck all three items) and reboot. Does the problem still occur? If not, start adding items back to msconfig one or two at a time, rebooting after each change, until the problem reappears and you'll have identified the offending process. This is clearly a time consuming procedure, but it is the best way to determine if some process loading with the system is the cause of your problem.

 

After you've isolated the cause, do not use msconfig to permanently disable the process. Instead, if it is a service go to START - RUN and type: services.msc (then press enter) and disable the service OR, if it a program, you can download & run a simple app such as Mike Lin's Startup Control Panel (http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml) to enable, disable, or otherwise manage startup programs.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users