Jump to content


 


Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com
Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Using the site is easy and fun. As a guest, you can browse and view the various discussions in the forums, but can not create a new topic or reply to an existing one unless you are logged in. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.


Click here to Register a free account now! or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Photo

Can't get ASROCK UEFI Setup Utility to boot from CD/DVD


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 auclark

auclark

  • Members
  • 1 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Local time:01:08 AM

Posted 25 June 2013 - 05:25 PM

Hi;

 

I recently got a Debian server that has a ASROCK UEFI motherboard. I would like to install Rocks instead, however when I go into the UEFI setup utility to alter the boot order, I only see the hard-drives as being bootable devices. So I figured i would poke around to see if the cd/dvd drive got mounted when the current Debian OS has booted and I see the /dev/cdrom mounted to /media/cdrom0. I go to /dev/cdrom and that directory does not exist (so i created it), and while /media/cdrom0 exists there is nothing in it despite the fact that i have a bootable image on the cd that is installed. I have tried "mount -t all" and to manually mount the cd as follows:

 

 

mount -t iso9660 /media/cdrom0/ /dev/cdrom
mount: /media/cdrom0 is not a block device

 

and

 

 

mount -t iso9660 /dev/cdrom  /media/cdrom0/
mount: /dev/cdrom is not a block device

 

(i did it both ways because i thought i might have the order wrong)

 

In either case i can't seem to get the cd/dvd rom to get mounted...are there any other ways to test if this media device is bad and needs to be replaced?  When i put a cd in it the little green activation light comes on for several seconds, as though it is reading the disk, then goes dark.

 

Any advice would be most appreciated - i'd really like to reinstall my OS.

 

Thanks;

Aurora

 

 



BC AdBot (Login to Remove)

 


#2 stiltskin

stiltskin

  • Members
  • 238 posts
  • OFFLINE
  •  
  • Gender:Male
  • Location:Western MO
  • Local time:03:08 AM

Posted 26 June 2013 - 06:40 AM

Does it read any other, known good, media?






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users